Вісник Кагарличчини — Казкова мандрівка

image
20 Червня 2019, 14:11
Поділитися:

Червень – не лише перший місяць шкільних канікул, а й пора відпочинку дітей у літніх таборах, туристичних походів, екскурсій.

На туристичній мапі України є багато куточків, що славляться своєю вишуканою архітектурою, природними і рукотворними ландшафтами. Серед них – храмовий комплекс із ландшафтним парком у селі Буки Сквирського району. Наші діти люблять подорожувати, збагачуватися знаннями, враженнями. І це так чудово, адже те, що з дитинства запам’ятовується,– то на все життя. 14 червня 20 учнів 5–10 класів Черняхівської ЗОШ відвідали цю перлину Київщини. Перед нами – річка Роставиця, оспівана письменником І. Нечуєм-Левицьким; а на її берегах – чудові архітектурні ансамблі, водограї, неймовірні краєвиди. Екскурсію нам провела Інна Миколаївна – сестра мецената Івана Суслова. Вона розповіла про історію створення архітектурного ансамблю у Буках, повела дітей на Місток Бажань, Казкову Алею… Наші діти, звичайно, вражені й захоплені казковими персонажами, сфотографувалися з ними напам’ять. Зацікавилися юні екскурсанти зоопарком, де побачили лева, ведмедицю Машу, плямистого оленя, голубів, павичів… А як не зробити селфі з Жабою «на багатство» (і щоб вона не давила!), із Вовком і Псом, Буратіно й Тортилою – улюбленими казковими героями! Враження від катання на катамаранах неймовірні! Справді, тут дітям цікаво й весело.

Іншими стали наші учні, коли підійшли до храму св. Євгенія – споруди дивовижної краси. Серйозні, задумливі хлопці й дівчата брали свічечки і запалювали за здоров’я своїх рідних. Особливе враження – від дзвіниці св. Даниїла, бо ж має контури великої молитовної свічі. Завершуючи подорож, зупинилися біля Хреста Пам’яті, де викарбувано трагічні дати в історії нашого народу: 1932–33, 1941–45, 1979–89, 1986 і слова: «Хто хрест свій ніс до скону, до кінця, Хто землю боронив від ворогів і лиха, Той милість Божу заслужив життям, Той в пам’яті людській живий навіки».

Добре, що будівничий Іван Суслов задумав цей ансамбль, поєднавши навколишні ландшафти Українського щита, прекрасні краєвиди й рукотворні дива. Для юних – це приклад успішного чоловіка, який вклав свої кошти, працю і створив таку красу, гармонію.

Ця цікава мандрівка відбулася завдяки фінансовій допомозі нашого спонсора – ПрАТ «Агрофорт» (директор – Людмила Онука). Спасибі їй за небайдужість і щедрість!

Поїздка завершилася, а враження, захоплення, емоції залишилися. А ще фотознімки – зупинені миті радості, щастя. На Містку Бажань ми загадами сокровенне… Вірю, що серед цих бажань було і повернутися у цей казковий рай або ж створити свою казку. Вірте у себе і здіснюйте свої мрії!

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна