Вісник Кагарличчини — Кагарличчина та Ржищівщина у вогні й диму

image
26 Жовтня 2023, 21:34
Поділитися:

Минулого тижня рятувальники здійснили 16 виїздів на території як Кагарлицької та Ржищівської громад, так і за їх межі. Найбільша кількість викликів – десять – припало на гасіння трав’яного настилу. Також горіли різні будівлі та автомобілі. Був виклик і на деблокацію потерпілих.

9 жовтня в селі Переселення на вулиці Молодіжна горіла літня кухня.

10 жовтня в с. Мирівка по вул. Берегова та у м. Ржищів по вул. Шевченка горів трав’яний настил.

11 жовтня пожежники гасили гараж у м. Ржищів по вул. Освіти та стерню поблизу с. Стави, а у с. Балико-Щучинка по вул. Комарівська рятували чоловіка за допомогою ношів із прірви.

Найбільш завантаженим для кагарлицьких рятувальників виявилося 12 жовтня – 6 викликів. У с. Слобода по вул. Лісова горів дровник; у Кагарлику по вул. Тургенєва – сміття на відкритій місцевості, трохи пізніше – трава по вулиці Миронівська; гасили в с. Кип’ячка по вул. Червоноармійська трав’яний настил та сміття; у с. Зелений Яр по вул. Центральна гасили легковий автомобіль та трав’яний настил, а згодом по вулиці Київська очерет; у с. Черняхів по вул. Перемоги зайнялися дрова.

13 жовтня у с. Великі Пріцьки по вул. Булиги гасили автомобіль VOLKSWAGEN Golf.

14 жовтня у м. Ржищів по вул. Київський Шлях ліквідовували загоряння трав’яного настилу.

Завершилася ця епопея викликом 16 жовтня у м. Ржищів, де по вулиці Джерельна сталося коротке замикання електропроводів – на щастя, без подальшого горіння.

Своєю чергою рятувальники закликають громадян бути відповідальними та не палити суху траву та сміття. Адже загоряння в природних екосистемах дуже важко виявити на початковій стадії. Вони досить швидко розповсюджуються, створюючи небезпеку навколишньому середовищу та життю людей. Будьте максимально обережними з вогнем. А при виявленні ознак пожежі на відкритих територіях негайно телефонуйте за номером «101».

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна