Вісник Кагарличчини — Гордий тим, що я

image
14 Червня 2019, 11:26
Поділитися:

Днями на гостину до Ставівської сільської бібліотеки завітав наш знаний земляк Володимир Григорук (на фото в центрі). Народився він 27 листопада 1937 року в с. Стави. Добре навчався у школі, по закінченні розпочав трудову діяльність у рідному колгоспі, працював завідуючим клубом, потім була служба в армії, сільськогосподарська академія в Києві. За направленням поїхав працювати в Казахстан. Пройшов всі щаблі професійного росту. З 1969 року займається науковою роботою. Відомий вчений, академік Національної академії наук Казахстану та України, доктор економічних наук, професор, автор ряду наукових робіт.

Для шанованого гостя учні 6-7 класів (вчитель історії Тамара Шепелявенко) провели екскурсію музейною кімнатою. А потім Володимир Васильович розповів про своє життя. Про босоноге воєнне і повоєнне дитинство, шкільні роки. З вдячністю згадав своїх вчителів, багато розповідав про життя і побут у далекому Казахстані, про те, що його думки повсякчас линуть на рідну Київщину (він щорічно приїздить по роботі до Києва і обов’язково відвідує рідне село). До речі, не дивлячись на те, що він 56 років проживає в Казахстані, на батьківщині розмовляє рідною мовою, шанує і береже українські звичаї і традиції, передає любов до України своїм синам і онукам.

Працівники БК пригостили гостя запашним чаєм, учні подарували квіти та запросили відвідати школу, де Володимир Васильович зустрівся з учнями старших класів.

Дякую вчителю-пенсіонеру Катерині Пилипівні Личак за сприяння у проведенні зустрічі.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна