Вісник Кагарличчини — Голос мистецтва

image
1 Березня 2024, 14:13
Поділитися:

22 лютого у Кагарлицькій мистецькій школі відбувся благодійний захід, під час якого презентували виставку картин та збирали кошти на підтримку Збройних Сил України.

«Потужний голос мистецтва крізь вогонь війни» – саме таку назву мав захід, приурочений до 2-ї річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. У концертній залі Кагарлицької мистецької школи розгорнули виставку картин, присвячену героїці України «Пам’яті поколінь» художника, поета-пісняра, автора суспільно-мистецького проєкту «Обіймись, Україно!», кандидата технічних наук Олександра Карпенка та провели благодійний концерт за участі учнів та викладачів закладу.

«Сьогодні ми зібралися напередодні страшної болючої дати. Ранок 24 лютого 2022 року змінив наше життя, розділивши його на «до» і «після». Розпочалася повномасштабна агресія росії проти України», – промовила його ведуча Лейла Джабієва.

Присутні в залі за її закликом вшанували хвилиною мовчання загиблих – військових, активістів, цивільних, волонтерів. Усіх, хто поліг, захищаючи Україну від ворога, та був вбитий окупантами.

Наш земляк, нині житель Слободи Олександр Карпенко, автор картин, які він надав на прохання керівництва школи, зазначив, що подібні заходи є свідченням того, що Україна єднається для допомоги своїм захисникам, що Україна вірить в перемогу.

«Подібна виставка вже неод­норазово проводилася в Києві, Трускавці, Івано-Франківську. А її головна мета – донести правду про героїчний подвиг наших захисників, самопожертву волонтерів та неспинну підтримку ЗСУ народом України», – зазначив Олександр Карпенко.

Із кількох десятків полотен, розміщених у концертній залі, на відвідувачів дивляться героїчні постаті нашої минувшини та сьогодення, символи нескореності нашої держави. А поряд – пейзажі мирних українських просторів, які промовисто кажуть «нам є за що боротися, є що відстоювати».

На завершення розповіді про свої роботи автор продекламував власний вірш «Ідуть батальйони».

Начальник відділу культури Кагарлицької міськради Олена Петленко подякувала Олександру Карпенку за такі чудові патріотичні роботи. Запросила його провести виставку й у міському центрі культури та дозвілля, щоб її могли відвідати якомога більше жителів та гостей міста. А з тим Олена Петленко вручила Олександру Карпенку Подяку Кагарлицької МТГ та квіти.

Другою частиною заходу був благодійний концерт від викладачів та учнів Кагарлицької мистецької школи. Своїми талантами із глядачами ділилися Анастасія Найдич, Ростислав Сандул, Олександр Карпенко (молодший), Максим Коломієць, Лейла Джабієва та Наталія Сінгаєвська, зразковий ансамбль баяністів «Гармонія». До них долучилася й глядачка Олена Танченко, виконавши акапельно пісню в подарунок Олександру Карпенку.

Присутні в концертній залі віддячували артистам бурхливими оплесками та дякували авторові картин за його мистецтво.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна