Вісник Кагарличчини — “Дякуємо за свято!”

image
15 Березня 2019, 13:01
Поділитися:

На Масляну, за сприяння ПрАТ “Агрофорт” Групи МХП, у Шпендівці пригощали всіх, хто бажав, солодкими млинцями, смачними варениками та запашною юшкою

Ароматними і рум’яними млинцями, схожими на яскраве сонце, з різними начинками і смаками, пригощали шпендівчан та гостей села 7 березня працівники ПрАТ “Агрофорт”. Крім традиційних для Масляної страв (а на святі всі могли скуштувати ще й вареники, юшку та чай) на всіх чекали пісні, танці і безпрограшна лотерея.

У далекому минулому святкування Масляної розтягувалося на цілий тиждень. У Шпендівці ж “вклалися” в один день, від цього захід вийшов цікавим і дуже насиченим.

Культпрацівники підготували для земляків справжнє фольклорне свято. Дуже багато пісень лунало у виконанні вокального ансамблю “Народне джерело”. Виступи місцевих артистів не один раз зривали гучні оплески присутніх. Лунали прекрасні українські мелодії та пісні, а найбільше звучала в них любов до рідного краю. Присутні з великим задоволенням слухали своїх земляків.

До того ж жінок того дня вітали і з прийдешнім святом 8 Березня. Багато теплих і ніжних слів лунало під час концерту зі сцени. Вірші та пісні виконували для своїх мам, бабусь, сестер і наймолодші жителі Шпендівки – талановиті юнаки й дівчатка.

Заступник директора ПрАТ “Агрофорт” Зіновій Лялюк та сільський голова Микола Петренко побажали всім представницям найчарівнішої половини людства залишатися завжди красивими, добрими й ніжними. Зіновій Лялюк також передав вітання від директора ПрАТ «Агрофорт» Людмили Онуки:

«Будучи соціально активним, холдинг МХП завжди приділяв особливе значення підтримці культурних заходів у регіоні своєї присутності, – наголошувалося у привітанні  Людмили Онуки. – Це прекрасне свято разом з пробудженням природи завжди приносить нам радість, мир і любов. Ви ж, жінки, даруєте нам тепло своїх сердець та натхнення. Прийміть нашу вдячність за мудрість та вірність, міцного вам здоров’я, справжнього щастя та віри у краще майбутнє».

По цьому Зіновій Лялюк вручив всім без винятку присутнім на святі жінкам живі квіти.

А доки в залі засідань сільської ради всі насолоджувалися концертом, на вулиці, біля Будинку культури працівники “Агрофорту” встановлювали намети, розігрівали самовари, розкладали на столах таці з величезними горами гарячих млинців та вареників, а ще – каструлі із запашною юшкою.

Святкували в Шпендівці Масляну від душі. Кожен міг знайти заняття до вподоби, отримати заряд хорошого настрою і порцію яскравих вражень.

Після концерту біля сільського Будинку культури проводилися конкурси для дітей і дорослих, розігрувалася безпрограшна лотерея, допізна грала музика, запрошуючи всіх до танців.

Жителі села дякували організаторам свята за гарно проведений час. Зокрема, місцева жителька Людмила Перевертун від імені всіх своїх земляків з теплими словами звернулася до працівників “Агрофорту” з короткими та щирими словами: «Дякуємо вам за свято, за вашу увагу до своїх орендодавців”.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна