Вісник Кагарличчини — Депутати Кагарлицької міськради проголосували за призупинення діяльності УПЦ на території громади

image
16 Травня 2022, 12:01
Поділитися:

Депутати Кагарлицької міськради вирішили призупинити діяльність УПЦ на території громади на період дії воєнного стану. Один із аргументів – приналежність її до Московського патріархату.

Під час позачергової сесії Кагарлицької міської ради, яка пройшла 12 травня, було розглянуте звернення депутатів міськради до священнослужителів УПЦ про призупинення діяльності на території Кагарлицької МТГ громади УПЦ.

Доповідач – депутат міськради Сергій Будюк – звернувся до колег з проханням проголосувати за відповідне рішення, адже, за його словами, переважна більшість жителів населених пунктів громади підтримує таку ініціативу.

Водночас настоятель Свято-Троїцького храму м.Кагарлика, благочинний протоієрей Василій Синюк висловив незгоду з проєктом рішення, зазначивши, що духовенство і прихожани храмів УПЦ на Кагарличчині – патріотично налаштовані люди.

Втім, майже одноголосно відповідне рішення було ухвалене.

Відтепер у період воєнного стану на території Кагарлицької МТГ буде призупинено будь-які зібрання чи заходи у приміщеннях Української православної церкви та прилеглих до них територіях, а також встановлено охорону приміщень церков та прилеглих територій. Відповідне доручення надано місцевому відділенню поліції.

На сесії також було розглянуто питання щодо внесення змін до бюджету Кагарлицької МТГ та про управління майном громади.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна