Вісник Кагарличчини — День пам’яті та примирення в Україні на Кагарличчині

image
10 Травня 2023, 14:03
Поділитися:

8 травня в Кагарлику відбулися заходи приурочені до Дня пам’яті та примирення в Україні.

Меморіальні заходи, початок яких був запланований на 13:00 8 травня ледь не опинилися перед зривом: об 11:58 заревіли сирени та оголосили повітряну тривогу. Та за 45 хвилин пролунав сигнал «відбій повітряної тривоги». Тож заплановані заходи відбулися.

Учасники пам’ятної ходи зібралися на майданчику біля фонтану в Кагарлицькому парку, куди їх закликали звуки народного духового оркестру. Звідти хода вирушила до меморіалу загиблим у Другій світовій війні.

На знак пам’яті про жертв Другої світової на меморіалі палахкотів «Вічний вогонь». До підніжжя Батьківщини-матері учасники заходу поклали живі квіти.

На жаль на Кагарличчині залишилося лише три ветерани Другої світової: Микола Іванович Павлик, Зінаїда Василівна Перекотій та Іван Юрійович Корнієнко. І лише Микола Павлик зміг відвідати мітинг того дня.

До присутніх на мітингу звернувся Кагарлицький міський голова Олександр Панюта. Він нагадав про непоправні втрати, які зазнала Україна під час Другої світової. Наголосив на тому, що зло знову підняло голову. Тепер вже в образі рашизму. Але наші воїни, як і 78 років тому, у спільноті із європейськими державами зупинили та знищать цього кровожерного звіра.o 1gvu30lj580cq93b88odj2rq2a

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання жертв нацизму та рашизму.

Марина Волошин, ведуча заходу, нагадала присутнім про страшні сторінки історії нашого народу та закликала пам’ятати героїв та чинити супротив ворогу.

Продовженням заходів до Дня пам’яті та примирення став великий благодійний концерт “Пам’ятаємо. Вистоїмо. Переможемо” у міському центрі культури та дозвілля.

У паркетній залі закладу було розгорнуто виставку робіт місцевих умільців, дитячих малюнків, поробок, картин, ляльок-мотанок, композиція Кагарлицького історико-краєзнавчого музею.

o 1gvu27tuov6d1npi10cbvdmj8c1rДійство тривало півтори години. Хореографічні, вокальні та театралізовані номери патріотичного спрямування викликали щирі оплески у присутніх в глядацькій залі.

Тож, своє мистецтво глядачам демонстрували хореографічні колективи “Барви” та “Дивограй”; чарували співом: ансамбль української пісні МЦКД, народний хор МЦКД, ансамбль “Вишиванка”, гурт “Зорецвіт”, гурт “Заграва”, ансамбль “Вишиванка”, дует Анатолія Климака та Людмили Поліщук, сольні номери виконали Катерина Кучеренко, Людмила Поліщук та Анатолій Климак; театралізації, що брали за живе глядачів, зрежисирували Володимир Чоповський та Лейла Джабієва. o 1gvu28ati1bph109nbbb1mbk1ak92aВела концерт Анастасія Мацібура.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна