Вісник Кагарличчини — Благодійний концерт у Кагарлику на Ринковій площі

image
7 Лютого 2023, 09:26
Поділитися:

У Кагарлику відбувся благодійний концерт «Нехай увесь світ почує – Україна колядує», під час якого збирали кошти на підтримку Збройних Сил України. За дві години, поки тривало дійство, кагарличани та гості міста задонатили нашим захисникам 13 700 гривень.

15 січня на Ринковій площі у Кагарлику лунали пісні. Це місцеві та запрошені із сусіднього Обухова аматори сцени збирали кошти на підтримку ЗСУ.
Дійство відбувалося на імпровізованій сцені біля входу до ринку. Неподалік подіуму встановили й стіл зі скринькою, куди бажаючі підтримати наших захисників клали кошти.
Розпочався благодійний концерт виступом народного аматорського хорового колективу Кагарлицького міського центру культури та дозвілля (художній керівник Олексій Михайлов). Учасники колективу розважили глядачів піснями та сценкою про Маланку, її Батька, Цигана, Циганку та Кізоньку.
Естафету в колег перейняли із сольними номерами Катерина Кучеренко («Україна колядує»), Леся Чоповська («Прохання до неба»), Анна Кириленко («Новий рік»), дует Анатолія Климака і Людмили Поліщук («Падає сніг», «Хай Ісус, мале дитя»). А також колективи: вокальний ансамбль «Зорецвіт» («Різдвяна музика щастя», «Новий рік на поріг», «Маланка та Василь», «Це Новий рік»); ансамбль української пісні Кагарлицького МЦКД («По усьому світі стала новина», «Защебетала ластівонька»).
З Обухова підтримати благодійну ініціативу творчих кагарличан приїхали два колективи їхніх колег. Свою майстерність жителям та гостям Кагарлика демонстрували «Стук-грюк-бенд», які майстерно підігрували на шумових інструментах: глечику, косі, граблях, бубоні, тарі для прання та заслінці від печі. А також народний вокальний ансамбль «Березіль» із разком пісень.
Леся Чоповська, яка й вела захід, від імені учасників творчих колективів та усіх жителів Кагарличчини подякувала нашим захисникам в особі одного із воїнів ЗСУ. А той, своєю чергою, вручив їй троянди, як подяку за підтримку.
Дійство тривало дві години. За цей час вдалося зібрати на підтримку нашим захисникам 13700 грн.
Кагарлицьким та обухівським артистам вдячні глядачі дякували оплесками та фіксували дійство на свої смартфони.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна