Вісник Кагарличчини — Бібліотекарів громади привітали з професійним святом

image
4 Жовтня 2023, 14:40
Поділитися:

29 вересня працівники книгозбірень Кагарлицької громади приймали вітання з нагоди свого професійного свята. Основні урочистості відбувалися у Центральній бібліотеці Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради.

З професійним святом бібліотекарів привітали міський голова Олександр Панюта, начальник відділу культури Олена Петленко, голова Кагарлицької міської організації профспілки працівників культури Антоніна Коршунова, директор Центральної бібліотеки Лілія Литвин.
Вони наголосили на тому, що це свято важливе не лише для бібліотекарів, бібліографів і книгознавців, а й для всіх, хто любить і цінує книги, а також висловили слова вдячності співробітникам закладів, побажавши їм здоров’я, успіхів і нових здобутків, неухильного зростання кількості постійних читачів.
Олександр Панюта подякував «винуватцям урочистостей» за працю та зазначив, що завдяки професіоналізму бібліотекарів, їхній невичерпній енергії та любові до книг виросло не одне покоління освічених, грамотних жителів Кагарличчини, а ще побажав здійснення планів, яскравих ідей, цікавих творчих проєктів.
В урочистій обстановці за високу професійну майстерність і багаторічну сумлінну працю працівники бібліотек були відзначені заслуженими нагородами.
Так, Подяки Кагарлицької міської територіальної громади того дня були вручені завідувачу відділу обслуговування Центральної бібліотеки Тетяні Гриценко, бібліотекарю філії №7 Кадомська сільська бібліотека Ользі Мороз та провідному бібліографу Центральної бібліотеки Олені Шевченко.
Грамотами відділу культури Кагарлицької міської ради нагороджено бібліотекарів Оксану Шаршову з Черняхова, Тетяну Папенко з Буртів, Олену Головченко з Демівщини, Ольгу Васильчук зі Ставів, Ірину Кошеву з Мирівки, Оксану Шаповал із Сущан. А напередодні обласні відзнаки отримали Оксана Шаршова та Ірина Кошева.
У своєму вітальному слові Олена Петленко особливо наголосила на тому, що навіть у століття Інтернету бібліотеки не стали просто сховищами книг, а перетворилися на багатофункціональні культурно-просвітницькі центри.
Сьогодні в Кагарлицькій громаді працює Центральна бібліотека та 20 її філій, де трудиться 30 фахівців. У 2023 році бібліотеки громади відвідали майже 11 тисяч читачів.
Для молодого покоління бібліотекарі проводять безліч різноманітних заходів: тематичні вечори, літературні години, зустрічі з творчими людьми, майстер-класи та конкурси.
Того ж дня працівники Кагарлицького історико-краєзнавчого музею провели для бібліотекарів громади цікаву пізнавальну екскурсію міським парком.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна