Вісник Кагарличчини — Без догляду і даху над головою

image
28 Лютого 2019, 15:39
Поділитися:

У минулий вівторок відбувся прямий зв’язок жителів району з керівником РДА, який проводила керівник апарату районної держадміністрації Людмила Демиденко.

Протягом години на визначений номер пролунало два дзвінки.

Жителька с. Халча скаржилася на відсутність радіомовлення, яке, за її  словами, є відрадою для сільських пенсіонерів. Її скаргу традиційно буде передано для вжиття заходів районним зв’язківцям.

Ще один дзвінок зробила жінка з Кагарлика. Вона повідала сумну історію своєї чи то сусідки, чи то знайомої, яка на старість залишилася без догляду і без даху над головою, маючи при цьому дочку і троє внуків. Хоча, здавалося, ніщо не віщувало біди. Жила в Києві, мала квартиру. Останню подарувала одній із внучок, яка, у свою чергу, продала житло. Сама ж бабуся проживала в найманому житлі в Кагарлику, оскільки не знаходила спільної мови з дочкою. Днями з нею стався серцевий напад і якби не добрі сусіди, могло б трапитися фатальне.

«Чи не можна облаштувати бідолашну жінку в Ржищівський геріатричний пансіонат?» – запитувала кагарличанка.

Відповідь вона одержала від начальника Управління соціального захисту населення РДА Оксани Дячок.

На жаль, пояснила вона, законодавством передбачено, що стара людина, яка має дорослих дітей, не має права на проживання в пансіонаті. Турбуватися про неї мають діти. Тому вирішити дане питання реально тільки через суд, що займе багато часу.

Втім, зазначила керівник управління, є інформація, що будинок-інтернат для безхатченків працює в Таращі. Вона обіцяла уточнити дану інформацію і передати її абоненту.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна