Вісник Кагарличчини — 5 пожеж в один день

image
16 Травня 2022, 13:05
Поділитися:

12 травня в Кагарлицькій МТГ сталося 5 пожеж. Чотири з них ліквідували рятувальники 19-Державної пожежно-рятувальної частини міста Кагарлик. Ще одну – своїми силами – жителі одного із сіл Кагарличчини. Про це повідомляє Кагарлик.Сіті.

Четвер, 12 травня, на Кагарличчині видався гарячим не лише в сенсі температури повітря: цього дня тут ліквідували 5 пожеж. Горіли будинки, трава та сміттєзвалище. До гасіння пожеж долучилися вогнеборці, комунальники та жителі громади.

Розпочалася вогняна епопея 12 травня на Кагарличчині в селі Слобода. Саме сюди о 5 годині 21 хвилині рятувальники 19-ДПРЧ м. Кагарлик виїхали гасити несанкціоноване сміттєзвалище.

Втім, це був вже повторний виклик – перший дзвінок зі Слободи до рятувальників пролунав напередодні, 11 травня о 20:20. Наступного дня сміття гасили аж до 19:20.

Й це не дивно, адже горить непотріб не лише вшир, а й в глиб. І його гасіння має свої особливості.

Допомагали пожежникам впоратися із загорянням і механізатори “Міськрембудсервісу”. Це комунальне підприємство Кагарлицької міськради відрядило на гасіння пожежі два трактори із бочками.

В обідню пору 12 травня кагарлицьким пожежникам довелося рятувати будинки в різних кінцях громади: в Зорівці та в Шубівці.

Об 11:20 оперативно-диспетчерської служби Обухівського району отримала повідомлення, що на Кагарличчині в селі Зорівка по вулиці Шевченка горить будинок. За викликом відразу виїхав черговий караул 19-ДПРЧ м. Кагарлик.

Прибувши на місце о 11:42, рятувальники виявили, що осередок загоряння знаходиться в кімнаті будинку. Тож приступили до гасіння.

Пожежу було локалізовано о 12:08. А повністю ліквідовано загоряння о 12:30.

Вогонь частково знищив або частково пошкодив речі домашнього вжитку та меблі.

Повідомлення про пожежу в Шубівці по вулиці Поповича кагарлицькі вогнеборці отримали о 13:53. О 14:35 вони прибули на місце події та розпочали гасіння.

Виявилося, що у дерев’яній, мазаній глиною хатині, де було пічне опалення, загорілася стіна. Для того, щоб ліквідувати загоряння в будинку, рятувальникам вистачило 29 хвилин.

Вогонь, власне, пошкодив лише 2 м2 стіни будинку.

Самодіяльні “оновлювачі” природи продовжують свою чорну (в прямому сенсі цього слова) справу не зважаючи на попередження та покарання. Цього разу суха рослинність комусь заважала в Леонівці та поблизу Переселення.

В Леонівці ближче до вечора загорілася рослинність в пересохлому ставку. Рятувальники цього разу до гасіння пожежі не залучалися. З вогнем місцеві жителі впоралися самотужки.

Завершилося “пекельне” 12 травня на Кагарличчині гасінням трави вздовж автошляху Київ-Знам’янка поблизу села Переселення.

Тут близько 19:00 кагарлицьким рятувальникам довелося гасити трав’яний настил. Вогонь встиг знищити близько 200 м2 сухої трави неподалік дороги.

 

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна