Вісім громад Київської області відібрано для участі в програмі «Громада 4.0»

image
15 Березня 2023, 16:37
Поділитися:

Проєкт «Громада 4.0» — це акселераційна програма для представників органів місцевого самоврядування. Її мета — створення та реалізація діджитал-проєктів у громадах різних регіонів України, зокрема й Київщини. 

На участь у проєкті загалом було подано 291 заяву від громад України, серед яких було обрано всього 52. Із них 8 територіальних громад Київської області, а саме: Володарська, Гірська, Зазимська, Миронівська, Славутицька, Таращанська, Тетіївська і Феодосіївська ТГ.

Програма допоможе теперішнім і майбутнім лідерам цифрової трансформації сформувати концепції та запустити діджитал-проєкти, засновані на актуальних потребах мешканців регіону. 

Протягом наступних п’яти місяців громади проходитимуть акселераційну програму. Її основою стане методика дизайн-мислення, що передбачає ітераційну розробку та тестування продуктів, орієнтованих на мешканців громад. Знаннями та досвідом ділитимуться українські спеціалісти з цифрової трансформації. Крім того, команди-учасники отримають наставників, які консультуватимуть і допомагатимуть у розвитку.

«Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією «SocialBoost» в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Джерело: Київська обласна військова адміністрація