Вірусний гепатит у школяра та заразний туберкульоз, – медичні новини тижня

image
5 Березня 2019, 22:37
Поділитися:

Минулого тижня лікарі міста зареєстрували 2 випадки вірусного гепатиту, один із яких – в учня 9-ої школи. У двох дорослих виявили заразну форму туберкульозу. Не припинили фіксувати і відносно високі показники захворюваності на кір та вітряну віспу.  Такі висновки можна робити зі звітів броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як ідеться в доповіді фахівців, вірусний гепатит виявили в 56-річного дорослого безробітного та в учня 9-ої школи. В обох пацієнтів діагноз попередній – лабораторно ще не підтверджений. Хворі перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

Іще у двох недужих протягом тижня встановили відкриту, тобто заразну, форму туберкульозу. Це – дорослі: 30-літній безхатько та 36-річний житель, який працює в Ірпені. Обом діагноз встановили при зверненні за меддопомогою. Тепер пацієнти лікуються в обласному протитуберкульозному відділенні.

Серед інших інфекційних хвороб, які поширюються повітряно-крапельним шляхом, знову зареєстрували 8 нових випадків кору. З-поміж них –  у трьох дітей, усі відвідують навчальні заклади. Двоє – броварські садочки «Калинка» та «Ялинка». Іще один – приватну школу в Києві. Усі недужі шпиталізовані, ніхто з них не мав щеплень, вказують лікарі.

Так само високі показники досі дає вітряна віспа. Із 22 по 28 лютого фахівці встановили 19 нових випадків, з яких 17 – у дітей. 14 із них відвідують навчальні заклади міста. Найбільше недужих встановили в садочках «Джерельце» і «Золота рибка» – по 4 випадки. У 10-ій школі – 2 хворих. У ДНЗ «Лісова казка», «Віночок», «Барвінок», 9-ій школі та приватній школі «Фортуна» – по 1 пацієнту.

За тиждень також виявили два захворювання скарлатиною – у вихованця садочка «Теремки» та в учня 9-ої школи. На стаціонарне лікування поклали одного з них.

Зазначимо, за інформацією відділу лабораторних досліджень, минулого тижня також почала зростати захворюваність на грип і ГРВІ – вперше за останній місяць. Причому дві третини хворих – це діти. Із 22 по 28 лютого в Броварах фахівці зареєстрували 392 дитини та 192 дорослих із грипом або ГРВІ.

Джерело: Трибуна Бровари