Віртуальний тир, мультикоптери та серцево-легенева реанімація: оновлений предмет «Захист України» | Трибуна

Віртуальний тир, мультикоптери та серцево-легенева реанімація: оновлений предмет «Захист України» | Трибуна
6 Вересня 2024, 18:39
Поділитися:

Із 1 вересня у Броварській громаді учні розпочали вивчати предмет «Захист України» за оновленою програмою. Тепер його викладатимуть лише раз на місяць у спеціально створеному осередку.

Відповідно розпорядження губернатора Київської області, у Броварах створять окремий структурний підрозділ для викладання предмета «Захист України».

До навчання долучать учнів 10-11 (а згодом і 12-их) класів. У цьому році предмет вивчатимуть 1865 ліцеїстів Броварської громади.

«Ми вже створили розклад. Раз на місяць учні старших класів відвідуватимуть цей осередок і навчатимуться там протягом всього дня», – повідомила журналістам «Трибуни» начальниця управління освіти та науки Оксана Мельник.

Програма складається з модулів, навчання відбуватиметься у форматі тренінгів.

Завдяки оновленню програми «Захисту України», старшокласники:
•  вивчатимуть, які є види дронів та в яких сферах їх можна застосувати;
•  навчаться надавати домедичну допомогу;
•  стрілятимуть зі зброї;
•  знатимуть, що таке інформаційна війна та як не вестися на ворожі ІПСО.

Викладатимуть модулі 6 педагогів, які мають достатньо для цього досвіду, проте протягом року вони підвищуватимуть кваліфікацію на спеціальних курсах.

У Броварській громаді осередок створено на базі ліцею №10. Для навчального предмета вже виділено 4 аудиторії, які тепер належним чином облаштують. Для цього уже виділено 2 млн 500 тис. грн, із яких 70% профінансувала держава, а решта – міський бюджет.

«Тепер ми закупимо необхідне обладнання відповідно переліку, затвердженому наказом Міносвіти. Серед іншого – інтерактивний лазерний стрілецький тренажер, манекен для надання розширеної невідкладної допомоги при травмах, тренажер для надання серцево-легеневої допомоги, певне спорядження і прилади: рації, біноклі, тощо. Макети масогабаритні автоматів та пістолетів, симулятори польоту мультикоптерів, набір демонстраційних польотів тощо», – розповіла заступниця начальниці управління освіти Ірина Миронець.

Освітянка наголосила, що модульна нова програма не готує дітей до війни, а має патріотичне виховання, ознайомлення з методами надання першої допомоги і формування усвідомленого ставлення до захисту держави.

Фото Львівської міської ради

Читайте також:

Ліцеї Броварської громади можуть перейти на навчання по суботах і без осінніх канікул: чому?

Переваги та труднощі сімейної форми навчання: інструкція для батьків

У Броварах плата за навчання в школах естетичного виховання дітей зросла в середньому на 30%

Безкоштовне навчання: як отримати ваучер на затребувану професію

Джерело: Трибуна – Бровари