Віртуальний музей Ігоря Сікорського запрацює у жовтні

image
9 Вересня 2020, 13:27
Поділитися:

Об’єднання громадських активістів, науковців та митців взялися відновити будинок Сікорського та зробити в ньому музей авіації MUSEUM SIKOR SKY. Спочатку – в онлайн.

Попри те, що в Києві знаходиться дім, у якому народився геній світової авіації, винахідник гвинтокрилів Ігор Сікорський, Україна не має жодного музею його імені, а родинний будинок легендарного винахідника знаходиться в аварійному стані.

Тому ГО «Креативна Україна», за підтримки Українського культурного фонду, вирішили створити MUSEUM SIKOR SKY – цифровий музейний простір у вигляді київського будинку Сікорського, який об’єднає цифрові ресурси декількох авіамузейних інституцій.

На сайті можна буде: 

  • побачити піонерів авіації та їх винаходи;
  • пройти київськими та заокеанськими шляхами Ігоря Сікорського;
  • потрапити у кабіну легендарного багатомоторного літака Першої світової війни «Іллі Муромця»;
  • змоделювати авіаконструкції;
  • навчитися повітряному бою і пілотуванню у космосі.

– За допомогою дронів та лазерного сканування відцифровано будинок, створено перші моделі просторів, тривають пошуки та відновлення аутентичних інтер’єрів початку ХХ сторіччя для віртуальної реконструкції першого поверху з інтер’єрами, меблями та оздобленням відповідно до епохи модерну кін. XIX – поч. XX ст., а також музейного хабу 2-3 поверхів, – зазначають організатори.

Також для сайту відібрана колекція авторських креслень для створення 3D моделей першого гелікоптера Н-1, який розробив Ігор Сікорський, літака БіС-2, на якому він вперше піднявся в небо тощо. Всі моделі проєктуються з використанням оригінальних креслень. 

Пілотну версію сайту-музею MUSEUM SIKOR SKY обіцяють презентувати для тестування вже на початку жовтня. У повноцінному режимі він має запрацювати з 1 листопада.

Нагадаємо, що у вересні в Києві відкриють Музей науки.

Ольга Косова

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ