Вінницькі поліцейські затримали громадянина Молдови: незаконно проводив українців через держкордон

image
11 Березня 2022, 11:43
Поділитися:

11 марта 2022 г. 11:28

У м. Могилів-Подільський (Вінницька обл.) правоохоронці затримали громадянина Молдови та понад десять українців. Чоловіки призовного віку намагалися незаконно покинути територію України, скориставшись послугами іноземця-“провідника”. Тепер підприємливому молдаванину загрожує ув’язнення терміном до 9 років.

Про це KV стало відомо з допису начальника поліції в Вінницькій області Івана Іщенко в Facebook.

Затриманий виявився громадянином Молдови. Чоловіка підозрюють в організації незаконного переправлення українців призовного віку через державний кордон. Підозрюваного затримали в процесуальному порядку відповідно до ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 Кримінального Кодексу України. Зауважимо, незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів, карається ув’язненням терміном до 9 років.

в Телеграм

За словами Іщука, також правоохоронці доставили до відділу поліції понад десять “клієнтів” підприємливого іноземця. Це – мешканці десятка Дніпра, Києва, Харкова, віком від 18 до 60 років. Вони намагалися перетнути держкордон з Молдовою і залишити територію України, таким чином ухилившись від призову до лав ЗСУ. За це молдаванин-провідник мав отримати незаконну винагороду.

Наразі у справі триває слідство. Очільник поліції Вінницької області закликав усіх потенційних призовників бути свідомими і не залишати країну під час війни.

Фото: Facebook Івана Іщенка

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона