Вікенд киянина на останні вихідні жовтня

image
26 Жовтня 2019, 09:08
Поділитися:

Останні вихідні жовтня, як погрожують синоптики, будуть останніми теплими днями жовтня. Далі прийде холод і опалювальний сезон. Тож саме час побувати на усіляких фестивалях  та екскурсіях – час музеїв ще прийде! Тим більше, що саме цими вихідними у Києві святкуватимуть Гелловін. Не знати, чи потойбічному світу про це дали знати, але аквагрим для зомбі уже готують.

СУБОТА, 26 жовтня

Happy Scary Birthday Кураж Базар

До Дня народження Кураж Базару організатори вирішили провести вікенд у тематиці Гелловіну. У програмі зокрема: кімната страху, ігрові автомати, корнер із татуюваннями, Frisor барбершоп, зона гелловін-мейкапу. Пригощатимуть бари та представники київської гастрокультури – можна буде скуштувати від мексиканської та італійської до в’єтнамської та французької кухонь. Тим, хто прийде у костюмі – вхід вільний.

Коли: 26 та 27 жовтня, 12:00 – 23:00

Де: 19 павільйон ВДНГ, Проспект Глушкова, 1.

Вартість: 150 грн.

Дітям до 12 років, людям з інвалідністю, людям пенсійного віку, учасникам АТО, вагітним та іменинникам безкоштовно.


П’ятий щорічний зомбі парад

Напередодні Гелловіну центром Києва пройдуть зомбі, примари, мутанти, відьми, вампіри та інша нечисть. Тож усіх бажаючих запрошують прийнять участь та завітати на вже п’ятий щорічний зомбі парад! Кияни та гості столиці можуть прийти як зі своїм гримом, так і записатися в електронну чергу на грим, якщо у вас немає ідей або часу для нанесення правдоподібного трилер-гриму. Це все можна буде зробити на місці за 15 хвилин за досить символічну плату.

Коли: 26 жовтня о 13:30.

Де: ст. м. Золоті Ворота (зустріч біля пам’ятника Ярославу Мудрому).
Участь безкоштовна, вік учасників необмежений.


 BRUCE LEE PARTY


Організація «Воїни світла» організовує тематичну вечірку за творчістю легендарного артиста. На вас чекає фотовиставка робіт на бойову тематику, зустріч із героями фоторобіт, перфоманс, коктейлі і бойова музика. “Вже 5 років проєкт «Воїн світла» займається розвитком і популяризацією бойових мистецтв. За цей час ми провели 10 фестивалів, міжнародне шоу, видали 11 журналів, двічі представляли Україну на легендарному FESTIVAL des ARTS MARTIAUX (Paris, France) тощо. І весь цей час Антон Федоров збирав і фіксував знакові та яскраві моменти історії WARRIOR of LIGHT. Тож настав час показати вам всю цю красу”, – розповідають організатори.
Коли: 26 жовтня о 18:00.
Де: ZBIRKA, вул. Костянтинівська, 21.
Вхід вільний.


Гелловін у Феофанії

Відсвяткувати Гелловін киян запрошують у парк «Феофанія». 26-27 жовтня на гостей парку очікує незабутня розважальна програма із ведучими свята графом Дракулою та відьмочкою Беллою. На території відкриють Будиночок передбачень, де добра Фея Юнга даватиме лише добрі передбачення для відвідувачів. Також увечері у суботу
буде Танець тіней та Фаер-шоу. У неділю  влаштують конкурс на найкраще хелловінське вбрання та нагородження переможців.

Коли: 26 та 27 жовтня, з 15:00 по 20:30

Де: парк Феофанія, вул. академіка Лебедєва, 37
Вхід у парк: 30 грн, діють знижки на вхід для школярів, пенсіонерів та інших пільгових категорій населення.


«Наталка Полтавка.doc»

26 та 27 жовтня Театр на Печерську презентує виставу «Наталка Полтавка.doc». Це вистава про пошук самоідентичності (національної, індивідуальної) через архетип Наталки Полтавки, героїні класичної п’єси Івана Котляревського в сучасному українському суспільстві. В основі драматургії проєкту – інтерв’ю з представниками різних соціальних та вікових груп мегаполісів, провінційних міст та сіл України. 

Коли: 26 та 27 жовтня о 19:00.
Де: Оперна студія НМАУ імені Петра Чайковського, вул. Городецького, 1-3/11.
Вартість: 150 – 300 грн.


Романтика циганського романсу

Слухаючи циганські романси завмирає серце та душа, адже кожне слово, кожен мотив торкається найглибших кутків душі. Романс, а особливо циганський, – це справжнє мистецтво, опанувати яке може далеко не кожен. Концерт при свічках «Романтика романсу» – це час відкриттів та знайомств, романтики та душевності.

Коли: о 19:00

Де: Музично-Драматичний циганський театр «Романс», просп Перемоги, 38

Вартість: 120 грн.


Нагородження переможців фотоконкурсу «Вікі любить Землю»

26 жовтня відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців фотоконкурсу «Вікі любить Землю», а також буде оголошено найкращі фотографії конкурсу. У цьогорічному українському конкурсі «Вікі любить Землю» взяло участь 307 конкурсантів та конкурсанток, які подали на конкурс 9930 фотографій пам’яток природи. Всі переможці будуть нагороджені пам’ятними дипломами і призами.

Коли: 12:00
Де: бульвар Шевченка 62 у коворкінгу #ПеремогаSpace.

Вхід вільний за умови реєстрації https://cutt.ly/0egS7c2


НЕДІЛЯ, 27 жовтня

Коти і їхня авторка

Київських котолюбів запрошують на інтерактивний майстер-клас «Неймовірні пригоди 36 і 6 котів» та зустріч із письменницею Галиною Вдовиченко. Авторка розкаже про усіх 36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв із книг Галини Вдовиченко оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової. Також виготовлятимуть маски котів-героїв книжок та влаштують невеличку виставу про котів.

Коли: о 13:00

Де: у київський Книгарні-кав’ярні Старого Лева (вул. Прорізна, 10).

Вхід вільний


Родинні екскурсії Музею кіно

Ви хочете дізнатися про те, як створюється кіно? А яким воно було 100 років тому?  Тоді вам треба на екскурсію в стилі Edutainment для родин з дітьми в Музей кіно: Виставка ВУФКУ. Lost & Found!  У центрі уваги – чудо раннього німого чорно-білого кіно, його види і жанри. Екскурсія відбуватиметься в ігровій формі й надихатиме батьків розважатися і навчатися разом з дітьми. Реєстрація: https://forms.gle/2HmvXKWeAkzT4WS29

Коли: з 12:00 по 13:30

Де: Довженко-Центр, вул. Васильківська, 1

Вартість: повний – 100 грн. школярі від 11 років, студенти, пенсіонери – 60 грн. діти до 10 років – 25 грн.


Подільська барахолка. Несподівано теплий Жовтень

 

Киян, а насамперед подолян та подоляночок, запрошують разом ловити останні теплі року та відвідати сусідську барахолку. У планах знайомитися, спілкуватися, продавати речі та дарувати гарний настрiй.
Коли: 12.00 до 15.00,
Де: у  Samosad, вул. Спаська 13-15.
Участь безкоштовна.


Рахманінов, Прокоф’єв – Концерти для фортепіано з оркестром

27 жовтня піаністи Павло Качнов та Альберт Мамрієв (Ізраїль-Німеччина) представлять легендарні фортепіанні концерти Сергія Рахманінова та Сергія Прокоф’єва. Супровід здійснить Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка. Програму доповнить симфонія українського класика Максима Березовського, сучасника Вольфганга Амадея Моцарта.

Коли: з 19:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: 80-400 грн.


Політв’язні: ціна переконання. Розмова про пережите у тюрмах

Кия запрошують на особливий вечір. Послухати наших сучасників, які пережили ув’язнення за свої переконання. Пережитим у тюрмах поділяться кримський в’язень Росії та курдський в’язень Туреччини. Розповідатиме непримиренний Володимир Балух! Українське обличчя Криму й образ нескореності загарбникам. Один із українців, визволених 7 вересня з в’язниць Російської Федерації. На відміну від багатьох співвітчизників, принципово не втомився від війни. Курд, громадський діяч у Туреччині Уфук Айдині. Із 29 років життя, 9 відсидів за відстоювання інтересів свого народу та людських свобод.

Коли: о 14:00

Де: Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, 2 поверх Будинку профспілок, Майдан Незалежності, 18/2

Вхід вільний

 

 

 

 

 

 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ