Відтепер переселенці можуть змінити місце реєстрації та скасувати статус через “Дію”

image
13 Грудня 2022, 16:48
Поділитися:

13 грудня 2022 г. 16:48

У мобільному застосунку “Дія” додали дві автоматичні послуги для внутрішньо переміщених осіб. Наразі переселенці можуть змінити місце реєстрації та скасувати статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) онлайн.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що в застосунку “Дія” доступні ще 2 нові автоматичні послуги для переселенців, а саме зміна місця реєстрації (якщо ви переїхали до іншого міста України) та скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Обидві послуги автоматичні. Це означає, що процес відбувається без участі держслужбовця, а вам більше не потрібно чекати на його рішення”, – йдеться у повідомленні.

У Мінцифри нагадали, що раніше, щоб отримати послуги для внутрішньо переміщених осіб, треба було йти до органів соціального захисту в тому населеному пункті, де ви тимчасово перебуваєте. Зараз це кілька кліків у застосунку “Дія”.

Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії.

“Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію”, – зауважили в міністерстві.

Нагадаємо, користувачі мобільного застосунку “Дія” матимуть можливість подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн. Також можна буде одразу обрати місце та час, формат та залу, де пройде церемонія, і додаткові послуги, які супроводжують захід.

Читайте: Відтепер витяг про місце проживання можна отримати через “Дію”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона