Відтепер і у Вишгородському районі – стартував пілотний фізкультурно-оздоровчий проєкт «Учнівська ліга “Здорова Україна”»

image
11 Березня 2023, 09:08
Поділитися:

10 березня в Демидові Вишгородського району відбулася презентація фізкультурно-оздоровчого проєкту «Учнівська ліга “Здорова Україна”». Пілотний проєкт презентували в Демидівському ліцеї. До заходу залучили учнів освітнього закладу та вчителів середніх шкіл Вишгородського району. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

На заході були присутні представники Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства, Київської ОВА, Управління молоді та спорту, Київського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

У Демидівському ліцеї на заході відбулися спортивні ігри між командами школярів та Матч зірок із флорболу, семінар-нарада щодо проведення Ліги та майстер-клас зі спортивних ігор у доджбол, корфбол, петанк, регбі-5, бадмінтон.

Наприкінці заходу організатори Ліги вручили спортивний інвентар – комплекти баскетбольних, футбольних та волейбольних м’ячів, набори для бадмінтону та ракетки для настільного тенісу. Також із подарунками долучився Фонд Катерини Білоруської в рамках програми «Нова фізична культура».

Це вже п’ятий район Київщини, що долучився до участі в пілотному фізкультурно-оздоровчому проєкті.

Нагадаємо, у закладах загальної середньої освіти Київщини стартували обласні спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга “Здорова Україна”». Учнівська ліга складатиметься з чотирьох етапів – «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга» та проводитиметься в школах Київщини з лютого по червень 2023 року.

До спортивних ігор залучатимуть учнів 5-их класів відповідно до модельної навчальної програми Нової української школи. Пілотний фізкультурно-оздоровчий проєкт проходить за сприяння Управління молоді та спорту Київської ОВА.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація