Відстрочка від мобілізації через догляд за особою з інвалідністю: у Броварській міськраді створили комісію | Трибуна

Відстрочка від мобілізації через догляд за особою з інвалідністю: у Броварській міськраді створили комісію | Трибуна
31 Травня 2024, 20:45
Поділитися:

Задля встановлення факту, що військовозобов’язані доглядають за особами, які цього потребують, у Броварській громаді створили постійну комісію.

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті міськради.

До її складу увійшли 9 профільних посадовців. Голова комісії – заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Броварської міськради Лариса Виноградова.

Комісія розглядатиме заяви військовозобов’язаних, які мають право на відстрочку від мобілізації через догляд за особами, які цього потребують:
– догляд за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та/або своїми батьком чи матір’ю;
– які мають одного зі своїх батьків із інвалідністю I чи II групи або одного з батьків дружини (чоловіка), за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними тощо.

Для встановлення факту догляду, військовозобов’язаний має звернутись із заявою на ім’я міського голови за адресою місця проживання. Заяви розглядатимуться на засіданнях, складатимуть акти про встановлення факту догляду за особою.

Зазначений акт є одним із документів, які надаються військовозобов’язаним до Броварського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Як пояснив заступник міського голови Олександр Резнік, подібна комісія існувала і раніше, проте зі змінами в законодавстві дещо змінився її формат роботи, що і затвердили відповідним «Порядом встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)».

Читайте також:

Захист прав вчителів під час мобілізації: відстрочка та збереження зарплати

Правовий аспект мобілізації багатодітних батьків у 2024 році: що потрібно знати?

Повістки на роботі: як каратимуть роботодавців за порушення правил мобілізації

Мобілізація жінок-медиків у новому законі: зміни

Джерело: Трибуна – Бровари