Відповідальність за добудову проблемних об’єктів Мінрегіон пропонує покласти на місцеву владу

image
26 Липня 2019, 01:16
Поділитися:

Мінрегіон розробив законопроект, за яким відповідальність за добудову проблемних об’єктів має взяти на себе місцева влада.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

У рамках законопроекту органи місцевої влади наділять відповідними повноваженнями для можливості добудови проблемних об’єктів, до будівництво яких залучалися кошти фізичних осіб – вкладників, а також контролю за цим процесом.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, у ситуації, коли люди залишаються наодинці зі своїми проблемами, взагалі не знають, як підійти до свого (недобудованого) майна і як фізично отримати цей об’єкт, місцева влада повинна брати ініціативу у свої руки і захищати інтереси цих людей.

Відтак законопроект, розроблений Мінрегіоном, спрямований на забезпечення завершення будівництва таких проблемних об’єктів, які споруджуються із залученням коштів фізичних осіб – вкладників і які не прийняті в експлуатацію у визначений договором строк.

Зокрема законопроект вводить дієвий механізм, який здатний забезпечити завершення будівництва проблемних об’єктів в Україні, і пропонує впровадити на законодавчому рівні.

«Зараз люди вимагають від місцевих органів влади якихось дій. У розробленому законопроекті ми пропонуємо фактично за принципом банкрутства очищувати ці підприємства і все майно та передавати місцевим органам влади. Але при цьому, найголовніше, захищаються інтереси вкладників – людей, які вклали гроші в ці квартири. І всі обтяження, які є, не будуть заборгованістю», – підсумував Лев Парцхаладзе.

Читайте також: На Виноградарі з’явився перший в Києві дитячий екомайданчик (фото)

Читайте також: Через ДТП на Набережному шосе утворився довжелезний затор

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV