Відомий зруйнований росіянами будинок в Ірпені відновлять

image
8 Березня 2023, 14:13
Поділитися:

Знаменитий зруйнований російськими окупантами будинок «Ірпінські Липки-1» в Ірпені на Київщині, фото якого облетіли увесь світ, будуть відновлювати.

Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua” та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

За результатами інструментального обстеження, будівля підлягає капітальному ремонту. Тож, за кошти міського бюджету вже зараз починається розробка проєкту. Наприкінці квітня його планують презентувати.

Також на наступній сесії міськради управляюча компанія, на яку оформлена земля під будинком, має передати її Ірпінській міській раді.

Ну і головне завдання – після завершення проектування будемо активно шукати фінансування на саму реконструкцію, – зазначив мер.

Попередньо, планується залучити кошти благодійників, зібрані в рамках роботи платформи UNITED24.

Як ми повідомляли раніше, у Києві за 2022 воєнний рік вісьмом комунальним лікарням вдалося провести важливі ремонтні роботи завдяки надходженням від господарської діяльності на 357 мільйонів гривень.

Також писали, що американська некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) повідомила, що до кінця весни відновить у Бучі 110 будинків на вулиці Вокзальна. Саме на цій вулиці зробили легендарне фото знищення частини тридцятикілометрової колони окупантів на початку війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua