Відомий японський архітектор підготує проєкт відбудови й розвитку Ірпеня

image
12 Червня 2022, 13:27
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк провели робочу зустріч із Хірокі Мацурою – відомим японським архітектором, засновником міжнародного архітектурного й містобудівного бюро «MADMA urbanism+landscape» та компанії «MASA architects» – у ході якої обговорили питання відновлення знищеної російськими окупантами інфраструктури міста та його розвитку. Про це Володимир Карплюк розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

У зустрічі також брали участь перший заступник мера Ірпеня Андрій Кравчук і керівник відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської ради Михайло Сапон.

За словами Карплюка, Хірокі Мацура поділився своїм баченням сучасного містобудування та першим враженням від міста Ірпінь.

«Я був у 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь – це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди», – зазначив архітектор.

«Результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю. Згодом Хірокі Мацура зможе презентувати керівництву міста “мастер-план Ірпеня”, в якому будуть підкреслені міські особливості. Проєктним менеджером з боку міста виступить СЕО товариства “Відважних” та інвестиційної групи “Molodist” Володимир Співак. Спільними зусиллями та за підтримки міжнародної спільноти ми відбудуємо наш Ірпінь якнайшвидше!» – відзначив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, раніше Хірокі Мацура, СЕО архітектурного бюро «MADMA urbanism+landscape» Рене Сангерс та засновниця компанії «Beloded Landscaping» Людмила Білодід оглянули пошкоджені обстрілами райони Ірпеня, зруйнований міст у Романівці та Центральний будинок культури.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV