Відновлюють зелені зони

image
17 Травня 2023, 09:39
Поділитися:

Війна війною, а місто має бути красивим, — саме за таким принципом працюють робітники зеленого господарства ВУКГ Борисполя. Уже милують око клумби, які засадили дівчата і хлопці з цієї дружної команди. Переважну більшість розсади квітів вони вирощують власноруч. Цього разу працівників зеленого господарства «Вісті» застали на вулиці Головатого. Навпроти магазину «Маяк» вони висаджували дерева і готували землю між ними до висівання трави.

Керівник зеленого господарства Ольга Клименко розповіла, що біля цієї колись зеленої зони немає бордюру з боку проїжджої частини. Її вже встигли перетворити на парковку для автомобілів. Працівники ВУКГ впорядкували територію, завезли родючої землі та висадили 10 катальп, скоро посіють там траву. Але якщо не поставити хоч якісь обмежувачі від проїжджої частини, зелену зону знову перетворять на стоянку.

Також співрозмовниця розповіла, що у квітні було висаджено 51 каштан вздовж вулиці Київський Шлях. Відновлювали насадження там, де попередні дерева віджили своє. Використовували свій посадковий матеріал — самі саджанці виростили.

Ольга Клименко зазначила, що газони на сьогодні не першочергове питання — усе літо попереду. Зараз на часі косіння трави, пікірування квітів. Як буде посаджено квітники, більше часу приділятиметься облаштуванню газонів. Газони — це трудомістка праця.

Наступного дня після облаштування газону на Головатого працівники зеленого господарства відновлювали зелену зону у центральному парку. Тепер на місці торішніх траншей чорніють акуратно розрівняні ділянки землі, на яких незабаром проросте трава. «Парк потрібно відновлювати, бо там уже давно нічого не сіяли», — зазначила пані Ольга.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама