Відновлений Бородянський академічний ліцей з 1 вересня запрацює в повноцінному форматі

image
24 Серпня 2023, 16:09
Поділитися:

Усі заклади освіти Київської області активно готуються до нового навчального року, щоб з 1 вересня всі діти мали змогу отримувати знання.

Одним із таких закладів є Бородянський академічний ліцей. До початку повномасштабного вторгнення в ньому було 38 класів, у яких навчалися 973 учні. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

У результаті збройної агресії росії та активних бойових дій на території смт Бородянка будівля ліцею зазнала значних пошкоджень. Були вибиті вікна, зміщені рами, пошкоджені віконні укоси, вхідні двері та система опалення.

Одразу після деокупації Київщини в ньому розпочалися ремонтні роботи. Були замінені  склопакети, пошкоджені вікна, внутрішні та зовнішні двері, відремонтована система опалення.

Після деокупації в ліцеї був розміщений гуманітарний штаб та Бородянська селищна рада, оскільки всі адмінбудівлі в селищі зазнали значних руйнувань та потребували часу для відновлення.

З 1 вересня 2022 року заклад працював у змішаному форматі: очно навчалися учні початкових класів Бородянського академічного ліцею. Також у приміщеннях закладу було організовано освітній процес для початкових класів Бородянського ліцею № 1, працювали гуртки Бородянського центру дитячої та юнацької творчості та Бородянської школи мистецтв, будівля яких була повністю зруйнована.

За підтримки міжнародних організацій у приміщенні закладу було обладнано 2 освітні центри. Станом на 1 серпня 2023 року за фінансової допомоги гуманітарної організації Save the Children провели ремонт укриття. Це дасть змогу організувати одночасне очне навчання для всіх учнів Бородянського академічного ліцею.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація