Відновлення Київщини обговорили під час Recovery Forum Ukraine 2022

image
20 Жовтня 2022, 18:46
Поділитися:

Вчора, 19 жовтня, в Києві відбувся Recovery Forum Ukraine 2022, під час якого обговорили, зокрема, нагальні питання щодо відновлення пошкодженої інфраструктури Київської області.

Серед учасників заходу були голова Державної інспекції архітектури та містобудування України Семен Кривонос, директор Фонду енергоефективності України Єгор Фаренюк, заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, представники FIEC, GIZ Ukraine, голови територіальних громад Київщини та інші.

Окрім того, до форуму в онлайн форматі долучилися заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, перший заступник Міністра інфраструктури України Василь Шкураков, Голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Платформа об’єднала державні та місцеві органи влади з міжнародними фінансовими установами та інвесторами в питаннях відбудови пошкоджених об’єктів житлової, соціальної та критичної інфраструктури тих областей, що постраждали внаслідок російської збройної агресії.

У програмі форуму громади презентували плани щодо подальшої відбудови та свій інвестиційний потенціал щодо відновлення зруйнованого. 

Також відбулася низка дискусійних панелей за участю представників влади, будівельної бізнес-спільноти, міжнародних фінансових організацій та потенційних інвесторів. Це дасть змогу якнайшвидше напрацювати механізми та знайти фінансування на відбудову зруйнованих населених пунктів.

Програма заходу також включала нетворкінг, який учасникам довелося провести в укритті через оголошення повітряної тривоги. Але попри складнощі, присутні змогли познайомитись ближче, поділитися досягненнями у відбудові об’єктів та обмінятися власними напрацюваннями.

Під час виступу заступник голови КОВА Микола Бойко розповів про поточну ситуацію в Київській області. Він поділився планами відбудови пошкодженої інфраструктури та розповів про те, чого вже вдалося досягти у відновленні пристоличного регіону після деокупації Київщини.

«Такі заходи, як Recovery Forum Ukraine 2022, є своєчасними та вкрай важливими. Це не лише можливість поділитися з колегами своїми напрацюваннями та здобутками, а й знайти нових партнерів, які можуть долучитися до відбудови нашого регіону. Зараз ми маємо вчитися одночасно і воювати, і розвиватися. Просто відбудувати зруйноване вже замало. Бо тільки так можемо розраховувати на скорішу перемогу та побудову дійсно сучасного та успішного регіону», — зазначив Микола Бойко.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація