Відкритий лист до міського голови Ігоря Сапожка членів ГО «Громадські активісти»

image
6 Березня 2023, 18:40
Поділитися:

Віктор Малофієнко, член ГО «Громадські активісти»

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги».

7 місяців тому до нас звернувся соратник по громадській роботі, доброволець ЗСУ з 27 лютого 2023 року Богдан Сердюк із проханням допомогти автомобілем «пікап» б/в , паливом, маскувальними сітками та генератором. Згідно діючого порядку, лист на бланку військової частини 72-їбригади з підписом командира частини та гербовою печаткою було надано в мерію. Але в допомозі було відмовлено: і повноваженнями не передбачено, та й коштів нема. До цього часу звернення не виконано.

Як стало відомо, в 2022 році на подібну допомогу з міського бюджету було використано 20 млн грн. Сума величезна. Можна було придбати 100 автомобілів б/в, або 100 – 150 дронів, або 300 тепловізорів так необхідних на фронті. Але куди і як використані кошти? Не відомо. Військова таємниця.

ГО «Громадські активісти» звернулись до міського голови, міської ради щодо організації супроводу та допомоги мобілізованим  воїнам-броварчанам. Але реагування ніякого. Три місяці тому ми звернулись до мера розробити міську Програму сприяння розвитку волонтерства у територіальній громаді (далі Програма) по аналогії з Івано – Франківською, Львівською та іншими громадами, де Програми вже працюють. Але знову ніяких дій.

Місяць тому 20.01.2023 р. ми подали проєкт такої Програми, просто ПЕРЕПИСАНОЇ з програм цих міст, щоб його доопрацювати і ухвалити. Але робоча група, яку очолила заступниця міського голови Лінчицька Л.А., взяла за мету не доопрацювати Програму, а завалити. На сесію 23.02.2023 р.  проєкт не підготували. Більше того, було відмовлено на сесії обговорити, чому було зірвано ухвалення Програми, яка забезпечує прозорість та ефективність використання бюджетних коштів на допомогу ЗСУ, популяризує та розвиває волонтерський рух.

За нашу наполегливість, за вказівкою з мерії, з моєї заробітної плати було знято преміальні. За все треба платити. Але це  ніщо в порівнянні з жертовністю наших бійців. Саботаж організації допомоги ЗСУ під час війни – це злочин, який можна кваліфікувати як дії «п`ятої колони». Хто не допомогає своїм – той працює на ворога. Перемога поставить крапки над « і».

ВИМАГАЄМО публічно повідомити:

1.Чому 7 місяців саботується організація супроводу та допомоги мобілізованим воїнам-броварчанам?

2. Хто гальмує ухвалення Програми?

3. Яке стягнення накладено на винних?

Читайте також

Сприяння розвитку волонтерства в Броварській громаді: депутатів міськради просять підтримати програму

Волонтери БФ «Незламні серця» реабілітують дітей-переселенців за допомогою арттерапії і тваринок
У селах Гоголів і Світильня на перемогу працює більшість, керують волонтерським рухом – найстійкіші
Волонтери Броварщини: про комунікацію, співпрацю та внутрішні «розколи»
Волонтерки броварського «Козацького оберегу» плетуть нашим бійцям кікімори, в’яжуть шкарпетки та пишуть вірші
Від шкарпеток до автівок: робота волонтерів БФ «БроДобро» триває. ВІДЕО
«Ми вже чуємо запах перемоги», – броварські волонтери «БроДобро», які підтримують крила наших воїнів

Читати далі: Відкритий лист до міського голови Ігоря Сапожка членів ГО «Громадські активісти» , автор Трибуна Бровари

Джерело: Трибуна – Бровари