Відкриття приміщення другого поверху КУ БМР «Інклюзивно-ресурсний центр»

image
15 Листопада 2019, 16:29
Поділитися:

Головна  /  Відкриття приміщення другого поверху КУ БМР «Інклюзивно-ресурсний центр»

|  15. 11. 2019

15 листопада у Білій Церкві відбулося відкриття приміщення другого поверху КУ БМР «Інклюзивно-ресурсний центр».

У Білій Церкві налічується близько 34000 дітей віком від 2 до 18 років, з них 5000 – з особливими потребами. Саме тому рік тому рішенням Білоцерківської міської ради від 31 жовтня 2017 року № 1459-38-VII «Про створення комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» була відкрита дана установа. На сьогодні вона повністю облаштована та вже приймає близько 40 особливих діток віком від 2 до 18 років. Також за цей рік було обстежено та надано рекомендації близько 1700 дітей.

Заклад містить кабінети вчителів-логопедів, вчителів-дефектологів, практичних психологів, реабілітаційний, медичний та діагностичний кабінети. Центр надає такі послуги:

– комплексна оцінка розвитку дитини (когнітивної та емоційно-вольової сфер, фізичного та мовленнєвого розвитку, освітньої діяльності) з метою визначення особливих освітніх потреб;

– консультації щодо мережі інклюзивних закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та особливостей організації інклюзивного навчання;

– надання психолого-педагогічної допомоги (корекційно-розвиткових занять) дітям з особливими освітніми потребами та їх батькам.

У ході заходу міський голова Геннадій Дикий привітав із Міжнародним днем логопеда, що відзначається 14 листопада, вчителів-логопедів освітніх закладів міста: «Я дякую вам за ту роботу, яку ви виконуєте. Завдяки вам і вчасному втручанню вашої роботи у розвиток таких дітей – вони можуть жити повноцінним життям. Наше виховання та цивілізованість проявляється якраз у ставленні до таких особливих дітей та людей. Коли суспільство почне думати, що це не хвороба, а ці дітки просто інші, тоді ми будемо вважатися гуманним людьми. Успіху вам та наснаги!»

Міський голова нагородив ряд викладачів подяками виконавчого комітету Білоцерківської міської ради та грамотами управління освіти та науки Білоцерківської міської ради за високу професійну майстерність, результативну роботу, вагомі особисті заслуги, значні здобутки у професійній і громадській діяльності.

Також під час заходу Геннадій Дикий вручив маленьким вихованцям закладу подарунки.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, заступник начальника управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Вікторія Баранова, директор КУ БМР «Інклюзивно-ресурсний центр» Леся Руденко, вихованці закладу та їх батьки, журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт