Відкрилася тридцята, ювілейна виставка-конкурс «Краса руками молодих»

image
22 Березня 2024, 10:34
Поділитися:

Головна  /  Відкрилася тридцята, ювілейна виставка-конкурс «Краса руками молодих»

|  22. 03. 2024

21 березня в Білоцерківській громаді відбулося відкриття виставки-конкурсу робіт молодих майстрів традиційного декоративно-ужиткового мистецтва та народних промислів «Краса руками молодих». Організатором тридцятої, ювілейної виставки виступило управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, співорганізатором КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей», в одному із залів якого можна ознайомитися із роботами митців.

В експозиції представлені роботи 217 молодих майстрів віком від 7 до 35 років із числа учнів, студентів, вихованців гуртків, студій, творчих об’єднань образотворчого мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва загальноосвітніх, позашкільних та вищих навчальних закладів, шкіл мистецтв, а також окремих аматорів громади, які подали на виставку-конкурс 223 роботи.

Мета виставки-конкурсу – популяризація українського народного художнього мистецтва, заохочення молоді до продовження багатих народних традицій рідного краю, художнього мистецтва України. Активна, масова участь молоді громади у виставці-конкурсі стали свідченням її патріотичності, ствердженням нашої самобутності, глибини та наступності народних мистецьких традицій, непорушного права українського народу на незалежність.

За найбільш скромними підрахунками, за 30 років у виставці-конкурсі взяли участь близько 7500 представників творчої молоді, які надали понад 8400 робіт. Молоді майстри звертаються до історії українського народу, вивчають його культуру та побут, застосовують у своїх роботах традиційні народні мотиви. Це сприяє духовному зростанню молоді, є виявом любові до рідного краю, рідної України.

Тож під час заходу з вітальним словом до присутніх звернулася в.о. начальника управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Валентина Коросько, яка відмітила, що сама атмосфера виставки надихає її відвідувачів творити та працювати заради перемоги. Також висловила вдячність захисникам України за можливість проведення різних заходів, у тому числі й таких, де молоді митці можуть проявити свої таланти.

З ювілейним відкриттям виставки присутніх привітала директор КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей» Оксана Афанасьєва, зазначивши, що таланти всіх її учасників перевершили всі очікування.

Голова журі – член Національної спілки художників України, завідувач секції мистецтвознавства Київського відділення Нікіта Дмитренко під заходу відмітив, що всі роботи чудові, мають позитивну енергетику, представлені у найрізноманітніших техніках.

До складу журі виставки-конкурсу також увійшли: Валерій Ружицький – в.о.директора КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж», Оксана Афанасьєва – директор КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей», Каріна Філонова – членкиня Національної спілки художників України;

Під час відкриття відвідувачі мали змогу відмітити високий професійний рівень виставки-конкурсу, широкий діапазон технік і тематики представлених робіт, їх різноманітність та оригінальність. Особливо вражають витинанки, колажі, стімпанк, батік, паперопластика, пап’є-маше, вишивка, ліплення, розпис по тканині.

Свої виступи під час заходу присутнім подарував творчий колектив «Frends band» КЗ БМР «Білоцерківська школа мистецтв №5 ім.С.Томащука у складі Андрія Шарієвського, Василя Олексієнка та Олега Роговенка. Під час заходу їх було відзначено подяками управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради.

Виставка-конкурс триватиме до 19 квітня у приміщенні КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей». Цього ж дня організатори заходу проведуть нагородження переможців.

З роботами можна ознайомитися за адресою: пл. Соборна, 4. Музей працює щодня, крім середи, з 09:30 до 16:30.

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт