Відключення світла у Києві: в ДТЕК пояснили, чи будуть вимикати електроенергію «за скаргами» сусідів

image
19 Січня 2023, 18:15
Поділитися:

Сьогодні соцмережі вибухнули новиною про те, що енергопостачальна компанія ДТЕК нібито створює у Дніпрі аварійні бригади, які вимикатимуть світло у відповідь на скарги сусідів.

В офіційному повідомленні енергетики пояснили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Компанія офіційно повідомляє, що жодних відключень поза графіком і «за скаргами» — не проводить. Цей принцип застосовуються у всіх регіонах, де працюють ОСР ДТЕК Мережі, – йдеться в повідомленні.

В ДТЕК додають, що компанія проводить відключення всіх громадян та бізнесу на рівнозначних справедливих умовах. На відміну від Києва, в Дніпропетровській області продовжують відбуватися екстрені відключення світла згідно обмежених лімітів потужності, які щоденно надаються НЕК Укренерго. Тож компанія робить все можливе для того, аби у період екстрених відключень у кожному будинку світло було як мінімум 4 години, а відключення тривали не більше 8 годин.

Разом з тим, задля збереження соціальної справедливості та забезпечення рівних умов для жителів, ДТЕК закликало балансоутримувачів (ЖБК та ОСББ) будинків, підключених до критичної інфраструктури, відключати їх власноруч. Це дозволить зменшити кількість та тривалість відключень для всіх жителів регіону.

Нагадаємо, що відсьгодні Київ повернувся до стабілізаційних відключень світла. За даними ДТЕК, в державній компанії «Укренерго» надали такі обмеження споживання електроенергії для столиці та Київської області на 19 січня:

для Києва – 938 МВт на день та 593 МВт на ніч;для Київщини – 693 МВт на день та 703 МВт на ніч.

Головні новини Києва – 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua