Відеозамальовка з фінальної виставки VII художнього пленеру «Намальований Ірпінь» (відео)

image
23 Серпня 2023, 09:00
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Понад вісімдесят картин намальованого Ірпеня. Такий підсумок роботи художників VII пленеру. Більше 40 митців із різних куточків України зобразили на своїх полотнах відродження нескореного міста. Неймовірну силу мистецтва змогли відчути мешканці й гості громади на виставці творів у парку Незнайка.

Володимир Гарбуз, учасник художнього пленеру «Намальований Ірпінь»:

«От я залишаю для Ірпеня свій твір. Це, що пережив Ірпінь».

Вікторія, мешканка Ірпеня:

«Дуже гарно, дуже.

— А ви знаєте, що це за картини?

— Ну, намальований Ірпінь. Так. Звичайно».

Ванда, мешканка Ірпеня:

«Я щаслива, що у нас в Ірпені вже відбувся вчергове «Намальований Ірпінь». Це символ того, як швидко Ірпінь відроджується».

Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України:

«Краса українського, вільного Ірпеня, яка втілена на полотнах наших митців, показує справжню незламність духу і справжню духовну красу нашої землі».

Ще від самого початку художніх пленерів в Ірпені, одним із його засновників Володимиром Карплюком, була закладена традиція — преміювати митців за найкращу картину.

Володимир Карплюк, співзасновник художнього пленеру «Намальований Ірпінь», СЕО Товариства «Відважних»:

«Це – стала премія, яку товариство «Відважних» вручає за картину, яка найбільше нам подобається. Тобто це – суб’єктивна точка зору, але, у тому числі, така премія є в рамках цього заходу».

Цього разу таку премію, 20 тисяч гривень, від товариства «Відважних» вручили Данилу Яремчуку з міста Сміла.

Художник зізнається, така відзнака стала для нього несподіванкою. А дві свої роботи під назвою «Крізь темряву» та «Світло, якого не може не бути» він створив виключно на відчуттях від побаченого.

Данило, Яремчук, учасник художнього пленеру «Намальований Ірпінь»:

«Крізь темряву» — показати весь жах війни, що ми пережили. А це -продовження. Світло є і його не може не бути».

Загалом кожна робота митців заслуговує на увагу і є великим культурним надбанням для Ірпеня, зазначають організатори пленеру. А тому всім  учасникам цієї мистецької акції вручили подяки від Ірпінської міської ради. Мер Ірпеня подякував також Товариству «Відважних» за системну потужну підтримку художнього пленеру «Намальований Ірпінь».

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Нам є чим пишатися, стільки багато робіт і всі вони наповнені світлом, любов’ю до Ірпеня. І я думаю, що те, що сказав міський голова Ірпеня, — пленеру бути. І немає ніяких сумнівів на сьогоднішній день».

За словами організаторів, частину картин «Намальованого Ірпеня» виставлять на аукціон, а виручені кошти спрямують на підтримку Збройних Сил України.



Джерело: ITV