Відділення екстреної медичної допомоги із фітнес-залом запрацювало на Святошині

image
20 Жовтня 2020, 12:42
Поділитися:

Цього року оновили відділення екстреної медичної допомоги № 8 в Святошинському районі. 

Міський очільник Віталій Кличко перевірив, як його відремонтували.

– Це – одне з 22 відділень столичної швидкої, що обслуговує майже 180 тисяч мешканців Святошинського району. Капітальний ремонт у приміщенні не здійснювали понад 40 років. І воно було у вкрай «сумному» стані, – сказав Кличко. – Цього року ми оновили відділення, зробили його гарним і сучасним.

На оновлення з бюджету столиці виділили 30 млн грн. Для відділення також закупили медикаментів та виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту, антисептиків на понад 1 млн грн. Крім цього, це єдина станція швидкої, де облаштували навіть невеличкий фітнес-зал,

Кличко зауважив, що тільки на виклики до пацієнтів із підтвердженим захворюванням на коронавірус щодоби виїжджають 10 бригад швидкої допомоги. І ще 5 бригад – їздять на виклики до таких хворих вдень. Із початку пандемії ці бригади здійснили понад 14 тисяч виїздів до хворих із діагнозом та з підозрою на СOVID-19. І госпіталізували майже 12 тисяч таких пацієнтів.

Загалом же екстрену медичну допомогу киянам та гостям міста надають в середньому 168 бригад медиків, що працюють вдень. Та 136 бригад – вночі. Щодоби вони здійснюють до 2 тисяч виїздів. Щорічно, в середньому, понад 600 тисяч.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ