Відбувся обласний семінар працівників бібліотек Київщини

image
21 Листопада 2019, 11:53
Поділитися:

Обласний семінар «Аналіз та стратегічне планування діяльності методичних служб бібліотек» відбувся на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей». Захід пройшов у рамках виконання Плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської ОДА на 2019 рік.

Участь у заході взяли працівники управління культури КОДА, методисти районних і міських централізованих бібліотечних систем, об’єднаних територіальних громад, представники публічних, базових бібліотек об’єднаних територіальних громад.

Відкрив обласний семінар генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Микола Зніщенко.  В своєму виступі він акцентував увагу на тому, що кардинальні зміни в суспільстві, посилення демократичних процесів в житті країни, впровадження інформаційно-бібліотечних технологій визначили нові пріоритети та орієнтири в діяльності бібліотек. Складність завдань, які постали перед бібліотеками, посилили і значимість бібліотечної методичної служби й завдання з забезпечення професійного розвитку бібліотечних фахівців.

У ході семінару працівники обласної бібліотеки надали ґрунтовні консультації щодо подання звітності про діяльність за 2019 рік та з основних питань планування роботи бібліотек на 2020 рік з урахуванням впровадження інформаційних технологій, сучасних форм бібліотечного сервісу, місцевих ресурсів і можливостей, визначних світових, загальноукраїнських, обласних і місцевих ювілейних і пам’ятних дат. Крім того, значна увага була приділена питанням управління бібліотечною галуззю та бібліотеками в рамках адміністративно-територіальної реформи (утворення ОТГ) та проблемних питань, які виникають під час цього процесу.

В рамках заходу відбувся круглий стіл «Центральні бібліотеки як регіональні координаційно-методичні центри» та творча зустріч з відомим поетом, композитором, виконавцем, видавцем, знаним патріотом України Павлом Браницьким.

Під час семінару також відбулося нагородження переможців обласного туру Всеукраїнського читацького конкурсу «Творчі канікули», учасників  літературного флешмобу «Державний службовець і бібліотечна книга» та конкурсу «Кращий бібліографічний покажчик Київщини».

Для учасників заходу діяла виставка картин студентів Київського Університету  ім. Бориса Грінченка, виставка творчих робіт в стилі арт-фіш мисткині з м. Яготин Київської області Надії Коркач та панорамна книжково-ілюстративна виставка до Дня Гідності і Свободи «Моя Батьківщина – прадідів слава, єдина родина, єдина держава».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація