Відбувся І етап проекту «Ми Громадяни України» – переможця конкурсу проектів управління молодіжної політики КОДА

image
18 Вересня 2019, 18:49
Поділитися:

13-16 вересня в с. Нещерів Обухівського району громадською організацією «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у м. Києві та Київській області» реалізовано І етап проекту «Ми Громадяни України», який є одним з переможців конкурсу проектів управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації.

В заході прийняли участь 5 команд по 10 учнів ЗНЗ Обухівського району, а саме: Великодмитрівська ЗОШ, «Ооли», Краснослобідський НВК, «Оба-на», Академічний ліцей №3 м. Обухова, «Беркути», АЛ №4 м. Обухова, «Патріоти», Трипільська ЗОШ, «Соколята» в с. Нещерів.

Основний акцент Проекту спрямовується на національно-патріотичне виховання та підвищення престижу й поваги до військової служби серед учнівської молоді 8-10 класів ЗНЗ Обухівського району Київської області.

Мета проекту – популяризація служби в ЗС України, формування у молодого покоління готовності захищати Батьківщину. Підвищення рівня готовності у молоді протистояти військовій агресії з боку інших країн. Важливими завданнями проекту є навчити та допомогти  учасників проекту оволодіти  основними принципами і навичками необхідними для оцінки та першочергових дій в екстремальних умовах агресії до моменту прибуття професійних військових сил оборони, оволодіння основними принципами і навичками необхідними для оцінки та надання першої допомоги в екстремальних ситуаціях, психологічна готовність до небезпеки, уміння і готовність їй протидіяти, діяти самому та організовувати взаємодопомогу в екстремальних ситуаціях. Формування у  учасників Проекту  високих моральних, психологічних та соціальних якостей: мужності, стійкості, відваги, рішучості, сміливості, наполегливості, ініціативності, вміння працювати в команді.

За 4 дні учні пройшли заняття на локаціях:

 – перша домедична допомога, основи тактичної медицини;

– топографія та орієнтування на місцевості;

– школа виживання в дикій природі;

– вогнева підготовка, збір-розбір ММГ АК;

– смуга перешкод;

– тактика ведення бою;

– човен.

Наприкінці табору учасники у випробуваннях та змаганнях використовували знання з топографі та орієнтування на місцевості в лісі, подолання смуги перешкод, збір-розбір ММГ АК, надання першої медичної допомоги.

Наступним етапом проекту для 3-х команд переможців буде організований навчальний візит до 169 Навчального центру сухопутних військ «Десна».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація