Відбувся Білоцерківський форму сім’ї

image
15 Травня 2019, 18:36
Поділитися:

Головна  /  Відбувся Білоцерківський форму сім’ї

|  15. 05. 2019

15, 18 та 19 травня у Білій Церкві проводиться Білоцерківський фестиваль «Всі разом за сім’ю» приурочений Міжнародному дню сім’ї. Організаторами заходу виступили представники Громадського руху «Всі разом!» та Ради євангельських церков міста Біла Церква за підтримки Білоцерківської міської ради.

15 травня в приміщенні Білоцерківської міської ради у рамках фестивалю відбувся Форум сім’ї.

Метою форуму було привернути увагу до проблем сім’ї та дітей в Україні, консолідувати зусилля представників органів влади і громадськості для захисту української сім’ї й формування державної сімейної політики, заснованої на українських традиційних цінностях.

На думку деяких виступаючих основними викликами та загрозами сімейному благополуччю в Україні останнім часом стали такі фактори: катастрофічна статистика розлучень, демографічна криза, невтішні дані щодо дітей-сиріт, безвідповідальне батьківство, впровадження «гендерної термінології», тощо – дана тема є актуальною.

У ході заходу до присутніх звернувся секретар міської ради Вадим Кошель: «Нав’язування нам під виглядом захисту прав людини непритаманних нам речей – це намагання зруйнувати наші українські сімейні традиції. Таким чином ліберальні сили намагаються розмити поняття нація, мова, традиції. Але у нас в державі є багато сил аби протистояти цим згубним впливам. Це релігійні організації, громадські активісти та політичні партії. І лише об’єднавши зусилля ми зможемо перемогти. Кожен свідомий громадянин повинен роздумувати та мати чітку власну позицію, не бути байдужим у питаннях, які стосуються захисту сімейних цінностей та майбутнього держави».

Перед гостями також виступив  начальник управління освіти та науки міської ради Юрій Петрик, який висловив своє хвилювання щодо зміни цінностей та пріоритетів у сучасної молоді та зауважив, що такі заходи дуже важливі у плані пропаганди сімейної політики.

Під час форму присутні заслухали доповіді на тему сімейних цінностей, взяли участь у панельних дискусіях та працювали над планом розвитку сім’ї в нашому міста.

Перед запрошеними виступили такі спікери: медіа-менеджер «Асоціації журналістів» Руслан Кухарчук із лекцією «Сімейна складова у стратегії національної безпеки України», директор Східноєвропейського лідерського форуму, голова громадської організації «Східно-Європейська Реформація» Ярослав Лукасік із лекцією «Сексуальна революція – витоки та перспективи», спеціаліст громадської організації «Батьківський захист» Тетяна Семенюк із практичною презентацією проекту «Школа подружнього життя».

Учасники форуму брали активну участь у обговоренні, таких дійсно важливих та актуальних питаннях для нашого суспільства,  обмінювалися контактами для подальшої спільної співпраці.  Представники Білоцерківського міського центру соціальних служб виявили бажання та зацікавленість у проекті «Школа подружнього життя». Варто зазначити, що форум такого формату проводився вперше в Білій Церкві.

Також у ході заходу присутнім анонсували та запросили відвідати масштабний сімейний  захід міста, який відбудеться 18 травня, а саме: святкова хода «Всі разом за сім’ю», святковий концерт із розіграшами призів, більше 30 локацій безкоштовних розваг для сімей міста.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, депутати Білоцерківської міської ради, голова організації Національний Рух «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів» Сергій Гула, працівники структурних підрозділів міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт