Відбулося засідання тимчасової комісії КОВА з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

image
3 Серпня 2022, 15:42
Поділитися:

2 серпня пройшло засідання тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на чолі із заступником голови Київської ОВА Сергієм Білецьким. Також у заході взяли участь очільники районних державних адміністрацій, міські голови та керівники підприємств-боржників Київщини.

Зокрема, питання порядку денного стосувалися погашення заборгованості зі сплати страхових внесків Пенсійного фонду, повноважень органів виконавчої влади в умовах воєнного стану, що здійснюють нагляд за дотриманням трудового законодавства, а також стану виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях Київської області.

Крім того, учасники заслухали представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та керівників підприємств, що мають борги з оплати праці, про причини виникнення заборгованості, а також бачення перспектив її погашення.

Також обговорили питання роботи Київського обласного центру зайнятості. Так, із початку 2022 року понад 3 400 роботодавців подали інформацію щодо 12 353 вакансій. За цей час на 217 підприємствах Київщини працевлаштували 315 внутрішньо переміщених осіб. Середня тривалість укомплектування вакансій по Київській області становить 10 днів. Середня тривалість пошуку роботи складає 94 дні, що на 21 день менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За підсумками засідання тимчасової комісії напрацьовано алгоритм подальших дій, а органам виконавчої влади та місцевого самоврядування надано доручення забезпечити погашення заборгованості із заробітної плати, єдиного соціального внеску та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України.

Крім того, підприємства до 1 вересня мають погасити заборгованість по заробітній платі перед працівниками.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація