Відбулося засідання робочої групи з питань екологічної безпеки в Узинській ОТГ

image
23 Травня 2019, 18:33
Поділитися:

В Узинській ОТГ пройшла акція громадського протесту з приводу забруднення довкілля місцевими підприємствами. Жителі висловили своє обурення незадовільним екологічним станом на території об’єднаної територіальної громади.

На місце подій прибули народний депутат України Віталій Гудзенко, голова Київської обладержадміністрації Олександр Терещук та голова Київської обласної ради Микола Стариченко. Для вирішення проблем було створено робочу групу з питань екологічної безпеки. В ході засідання учасники обговорили проблемну ситуацію та шляхи виходу з неї.

Голова Київської ОДА Олександр Терещук наголосив на важливості проведення екологічних експертиз та перевірки діяльності підприємств. «Ми маємо оцінити ситуацію та напрацювати алгоритм дій. Створено робочу групу, до якої залучено фахівців, представників органів центральної влади, громадськість. Далі ми проведемо необхідні експертизи. Якщо в повітря викидаються шкідливі для життя людей речовини, то підприємство повинно в законному порядку припинити роботу. Ніхто не планує закривати заводи. Але ми маємо призупинити їхню діяльність, доки вони не дотримаються вимог екологічного законодавства, щоб не було небезпечних викидів. До підприємців одне прохання – якщо ви хочете працювати, то приведіть в порядок очисні споруди!», – підкреслив очільник області.

Також голова КОДА звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства екології та природних ресурсів України з вимогою звільнити керівника Держекоінспекції Столичного округу – Юрія Сергієнко. «Екоінспекція округу ігнорує проблемну ситуацію, що скалася в Узині. Протягом року жодних мір для її вирішення не було вжито. Керівник Держекоінспекції округу сьогодні навіть не з’явився на засідання робочої групи з питань екологічної безпеки! Хочу наголосити, що така злочинна бездіяльність та недбалість є неприпустимою для держслужбовця!» – наголосив Олександр Терещук.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація