Відбулося засідання 53 сесії міської ради

image
29 Березня 2024, 10:57
Поділитися:

Головна  /  Відбулося засідання 53 сесії міської ради

|  29. 03. 2024

28 березня відбулося засідання 53 сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання. На порядок денний було винесено майже 280 питань.

Міський голова прозвітував про роботу міської ради та виконкому за минулий рік

У ході засідання міський голова Геннадій Дикий зупинився на основних показниках роботи місцевого органу самоврядування. Зокрема, про заходи щодо забезпечення безпеки жителів громади в умовах воєнного стану, допомогу Збройним силам України, функціонування гуманітарної, соціальної сфери та галузі житлово-комунального господарства. Зупинився на розвитку підприємництва та міжнародному співробітництву та ін.

Геннадій Дикий: «Попри війну в країні, спільними зусиллями, нам вдалося всебічно допомагати силам захисту та оборони, підготувати громаду до виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечити соціальний захист військових та їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб, дітей та незахищених верств населення

Ми залучаємо для відновлення та розвитку громади всі можливі джерела фінансування, заручаємося міжнародною підтримкою та розвиваємо нашу економіку.

Попри війну, навчаються діти, надаються медичні послуги, утримується в належному стані громада. Це результат спільної роботи тисяч жителів нашої громади, наших підприємців, наших захисників і нашої влади.

І, можливо, саме завдяки зусиллям нашої об’єднаної команди, за результатами незалежного соціологічного дослідження групи “Рейтинг”, яке проводили восени 23 року, 93% громадян вважають проживання у нашій громаді комфортним, 90% відчувають гордість за те, що є мешканцями Білоцерківської громади і 85% мешканців не планують переїжджати до інших громад після закінчення війни.

Разом до перемоги!»

Детально про звіт тут.

Звіти керівників Білоцерківської окружної прокуратури та Білоцерківського районного управління поліції

 

У ході сесії Олександр Маційчук, який є заступником керівника Білоцерківської окружної прокуратури, прозвітував про результати діяльності установи за 2023 рік на території Білоцерківського району.

 

Він поінформував про статистичні дані щодо роботи та наголосив, що Білоцерківською окружною прокуратурою у минулому році вжито комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на реалізацію визначених законодавством функцій та завдань, досягнення реальних результатів щодо зміцнення законності на території Білоцерківського району, захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

Депутати міської ради також взяли до відома інформацію начальника Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Михайла Пелеха. Очільник поліції прозвітував про стан правопорядку на території Білоцерківського району та заходи, які вживалися щодо попередження правопорушень за 2023 рік.

 

Детальніше зі звітами можна ознайомитися на відеозаписі сесійного засідання (https://www.youtube.com/watch?v=dpQfpGXjeCQ) та згодом в оприлюднених рішеннях на офіційному сайті БМР.

 

Три постійні депутатські комісії прозвітували про роботу

 

Депутат міської ради, Олександр Балановський, який є головою постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища прозвітував про роботу комісії у 2023 році.

 

Протягом минулого року відбулося 27 засідань комісії, на яких розглядалися питання:

 

Про розроблення Проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території прибережних захисних смуг водних об’єктів на території Білоцерківської міської територіальної громади;

Про проведення інвентаризації земель частини території міста Біла Церква Білоцерківського району Київської області;

Про припинення права постійного користування земельними ділянками для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної громади;

Про затвердження змін до Програми розвитку земельних відносин Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24 грудня 2020 року №43-05-VІІІ;

Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель в межах населеного пункту міста Біла церква Київської області;

Про затвердження Програми розвитку земельних відносин Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки;

Про затвердження Програми розвитку комплексного благоустрою Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки та ін.

 

З метою надання адміністративних послуг Білоцерківською міською радою у сфері земельних відносин відповідно до повноважень, покладених на постійну депутатську комісію, за звітний період було розглянуто 1615 питань: звернень органів виконавчої влади, громадян, юридичних та фізичних осіб. Постійно надавались консультації громадянам, представникам установ та організацій міста. Комісією здійснено близько 60 виїздів з метою обстеження земельних ділянок. Під час розгляду заяв, які потребують з’ясування деяких додаткових питань, з метою зменшення повторних звернень суб’єктами звернень, на засідання постійної комісії запрошувались заявники та представники відповідних управлінь і відділів міської ради, що в свою чергу давало можливість ретельно вивчити кожне питання та внести на розгляд сесії міської ради обгрунтоване рішення комісії.

За результатами розгляду комісії в 2023 році радою прийнято рішення щодо передачі:

громадянам у приватну власність 193 земельні ділянки;

– фізичним і юридичним особам в оренду близько 79 земельних ділянок;

– підприємствам, установам, організаціям в постійне користування відповідно до ст. 92 земельного Кодексу України – 19 земельних ділянок;

– фізичним або юридичним особам у власність шляхом продажу – 8 земельних ділянок.

 

Надано 65 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, 34 дозволи на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості). Прийнято 103 рішень щодо укладення договорів про встановлення особистих строкових сервітутів.

На підставі рішень Білоцерківської міської ради управлінням регулювання земельних відносин за звітний період було укладено 61 договір оренди землі з юридичними особами загальною площею 30,9549 га та нараховано орендної плати на суму 4 818 514,96 грн., 38 договорів оренди землі з фізичними особами-підприємцями загальною площею 3,2655 га, та нараховано орендної плати на суму 888 199,19 грн., 15 договорів оренди землі з громадянами загальною площею 0,7046 га та нараховано орендної плати на суму 391 113,18 грн., 122 договори про встановлення особистих строкових сервітутів загальною площею 1,3081 га на загальну суму 2 286057,87 грн.

Земельні ресурси займають особливе місце у формуванні інфраструктури розвитку міста. За рахунок продажу та оренди міських земель формується і поповнюється бюджет громади та проводяться фінансування основних напрямків його розвитку. До місцевого бюджету від продажу землі під об’єктами нерухомості, які знаходяться у власності надійшло 6 767 218,00 грн.

 

Зі звітом про роботу постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, оборонної роботи, запобігання корупції, з питань децентралізації, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту виступив її голова, депутат міської ради Олег Денисенко.

 

У 2023 році відбулося 10 засідань постійної комісії, на яких розглянуто 69 питань. За результатами їх розгляду були надані висновки, відповідні проекти рішень внесені на розгляд сесії міської ради або повернуті на доопрацювання.

 

Протягом звітного періоду на засіданні комісії було розглянуто та схвалено міською радою питання:

• Про план роботи Білоцерківської міської ради на 2023 рік;

• Про затвердження Програми підтримки розвитку територіального сервісного центру №3242 регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Київській області (філія ГСЦ МВС) Головного сервісного центру МВС (на правах відділу, м. Біла Церква) на 2023 рік;

• Про утворення територіального формування цивільного захисту Білоцерківської міської територіальної громади;

• Про затвердження цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки;

• Програма використання коштів, передбачених в бюджеті Білоцерківської міської територіальної громади на забезпечення діяльності депутатів міської ради на 2024-2026 роки;

• Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин Білоцерківської міської територіальної громади”;

• Про визначення переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді;

• «Про затвердження Комплексної програми профілактики злочинності, зміцнення законності та правопорядку на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік»;

• Про затвердження Програми забезпечення пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості в Білоцерківській міській територіальній громаді «Безпечне житло» на 2024-2026 роки та ін.

 

Серед пріоритетів у роботі комісії є законність прийняття рішень міською радою.

 

На засіданнях комісії постійно контролювався стан виконання рішень ради з питань дотримання прав людини, законності, оборонної роботи, запобігання корупції, з питань децентралізації, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту.

Всі члени комісії приймали активну участь у засіданнях комісії.

 

 

Про роботу постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, соціального захисту, науки, культури, мови, молоді, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, прозвітував депутат міської ради Борис Смуток, який є головою даної комісії.

Так, комісія провела10 засідань, на яких розглянула 68 питань. 20 проектів було внесено постійною комісією на розгляд ради. На її контролі перебували 68 рішень. Також комісія надала 68 висновків і рекомендацій щодо питань, які розглядала.

 

Усі засідання постійної комісії з гуманітарних питань були правомочними. За результатами вивчення та розгляду питань постійна комісія готувала висновки та рекомендації для подальшого включення проектів рішення до порядку денного пленарних засідань міської ради.

 

Серед яких найважливіших питань, розглянутих постійною комісією були:

Про внесення змін до Програми підтримки Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки.

Про затвердження Програми збереження та охорони об’єктів культурної спадщини (пам’ятних знаків, пам’ятників історії та культури, монументального мистецтва) Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки.

Про внесення змін до програми оздоровлення та відпочинку дітей Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 20 грудня 2020 року № 35-05- VIII.

Питання щодо житлового фонду соціального призначення для дітей- сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа в м. Біла Церква.

Про звернення Білоцерківської міської ради до Міжнародного олімпійського комітету щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азіатських іграх.

Про затвердження комплексної програми всебічного розвитку дітей та молоді з особливими освітніми потребами, у тому числі з аутизмом і синдромом Дауна та підтримки їхніх сімей на 2024-2026 роки.

Про затвердження програми розвитку культури, мистецтва, духовності та туризму Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Програма «Шкільне подвір’я».

Про затвердження Стратегії реформування системи харчування в комунальних закладах загальної середньої освіти Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2027 роки.

Про внесення змін до Програм із забезпечення діяльності в галузі охорони здоров’я в Білоцерківській міській територіальній громаді.

Про затвердження програми підтримки ВПО (внутрішньо переміщених осіб).

Виїзне засідання у КП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1».

Заслухано:

– звіт про виконання всіх Програм, направлених на забезпечення діяльності галузі охорони здоров’я Білоцерківської міської територіальної громади, а також інформацію про потреби та проблемні питання галузі;

– звіт про проведену роботу та використання коштів по програмі профілактики стоматологічних захворювань дитячого населення громади за 2022 рік та план використання коштів в 2023-2024 роках;

– звіт про проведену роботу Управління соціального захисту населення за січень-березень 2023 року щодо виконання Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота» та перспективи виконання Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота» у 2023 році.

Розглянуто проект рішення «Про внесення змін до Програми розвитку системи освіти Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 66-05- VIII ( зі змінами).

 

Щодо протокольного доручення

 

Крім того, в рамках звіту Борис Смуток доповів щодо виконання протокольного доручення, яке було надано минулої сесії керівнику Білоцерківської міської лікарні №2 з питання – поширеного у мережі інтернет 10 березня ц.р. аудіозапису розмови між пацієнтом та лікарем зазначеної лікарні.

 

Директора КНП БМР “Білоцерківська міська лікарня №2” Ніну Головенко було зобов’язано провести службове розслідування випадку та прозвітувати перед депутатами про результати, а також доповісти про роботу установи в цілому.

 

Ніна Головенко прозвітувала на засіданні депутатської комісії, яке відбулося 25.03.2023р. (детальніше відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=U0SzN_Bw_os).

 

Коментуючи дане питання Борис Смуток зауважив: «За протокольним дорученням міського голови на гуманітарній комісії було детально розглянуто інформацію про корупційне правопорушення з боку лікаря-хірурга та звіт директора КНП БМР “Білоцерківська міська лікарня №2” Ніни Головенко. Обговорення стану справ у лікарні на комісії тривало майже дві години. Прийнято до відома, що факти викладені у аудіозаписі підтвердилися. Наказом по підприємству лікаря-хірурга звільнено з посади за статтею. Крім того, ведеться досудове розслідування. На засіданні комісії було надано багато пропозицій щодо поліпшення роботи даної лікарні. Вирішено, що адміністрація Білоцерківської лікарні №2 проаналізувала всі критичні зауваження, розробила заходи по їх виконанню і до кінця 2024року має доповісти про пророблену роботу».

 

Безпосередньо на засідання 53 сесії директор КНП дала відповіді на питання депутатів міської ради.

 

 

Традиційні питання щодо підтримки обороноздатності нашої країни, захисту населення від надзвичайних ситуацій та безпеки громадян

 

У закритому режимі, були розглянуті питання щодо підвищення обороноздатності нашої країни.

На сесії внесли зміни:

 

-до Програми надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління Збройних сил України на 2024 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 19 грудня 2023 року № 4979-48-VIII;

 

– до комплексної програми Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у Білоцерківській міській територіальній громаді на 2024 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 19 грудня 2023 року № 4978-48-VIII.

 

Внесені зміни до Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки

 

Дана Програма була затверджена рішенням міської ради від 27 липня 2023 року №4249-42-VIII.

З метою додаткової підтримки ветеранів війни та мобілізованих осіб, належного вшанування полеглих героїв, міська рада внесла зміни до Програми.

 

Зокрема, щорічну грошову допомогу в розмірі, що дорівнює 15-кратному розміру прожиткового мінімуму на одну особу, надаватимуть особам з інвалідністю внаслідок війни 1 групи, статус яким встановлено згідно з пунктами 11-16 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та які проживають в Білоцерківській міській територіальній громаді.

 

Щодо забезпечення імуноглобуліном

 

Ріст захворюваності серед жителів Білоцерківської громади на синдромом первинного імунодефіциту, вторинного синдрому дефіциту антитіл та автоімунними захворюваннями зумовив необхідність напрацювати заходи для підвищення ефективності надання медичної допомоги. Тому була розроблена нова спеціальна програма – Цільова програма забезпечення жителів Білоцерківської громади імуноглобуліном людини нормальним для лікування в стаціонарних умовах у 2024 році.

 

Як зауважила перший заступник міського голови Інна Новогребельска, завданнями Програми є:

– підвищення ефективності надання медичної допомоги пацієнтам із захворюваннями нервової системи, комплексного лікування пацієнтів з гнійно-септичними ускладненнями, та важким перебігом вірусних інфекцій;

– створення умов для продовження та поліпшення якості життя пацієнтів;

– зниження рівня інвалідізації пацієнтів.

 

Депутати підтримали Програму. Завдяки коштам, які будуть виділені по Програмі, закуплять дороговартісні медпрепарати (імуноглобулін людини нормальний), що дозволить зменшити фінансове навантаження на соціально незахищені верстви населення, зменшити кількість ускладнень у пацієнтів, знизити рівень смертності та пришвидшити видужання пацієнтів.

 

На забезпечення пацієнтів імуноглобуліном людини нормальним, для лікування в умовах стаціонару, у бюджеті на поточний рік буде передбачено 2 млн 902, 2 тис. грн.

 

Лікарні надали потребу на придбання необхідних дороговартісних препаратів. Відповідно, розподіл коштів відбудеться так: міській лікарні №1 буде виділено 791,5 тис. грн; міській лікарні №2 – 1, 3 млн грн; міській лікарні №3 – 791, 5 тис. грн.

 

Внесено зміни до місцевого бюджету

 

Депутатами міської ради внесенні зміни до рішення міської ради від 19 грудня 2023 року №4993-48-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2024 рік».

 

Зокрема, збільшено обсяг видатків місцевого бюджету за рахунок залишку коштів загального фонду станом на 01.01.2024р – на 6, 2 млн грн, які спрямують :

управлінню освіти і науки – 1млн 260 тис. грн. для облаштування укриттів у закладах освіти;

управлінню охорони здоров’я – 1млн 978 тис. грн – на виконання «Цільової програми забезпечення жителів Білоцерківської МТГ імуноглобуліном людини нормальним для лікування в стаціонарних умовах у 2024 році»;

управлінню соціального захисту населення – 3 млн грн (на Програму підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 рр. буде виділено 1 млн 850 тис. грн; на Програму інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024-2026 рр. – 350 тис грн; на виплату компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги – 800 тис. грн).

 

Збільшено й обсяг видатків місцевого бюджету за рахунок перевиконання доходної частини загального фонду місцевого бюджету станом на 01.03.2024р. на 17 млн 262 тис грн.

Ці кошти спрямують так:

співфінансування з місцевого бюджету відповідно до постанов Кабінету Міністрів України – 12 704,3 тис. грн (управління освіти – 2 374,3 тис.грн, управління капітального будівництва – 10 330 тис.грн.)

на виконання цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій (капітальний ремонт систем пожежної сигналізації) – 3 млн 621тис. грн.

управлінню з питань молоді та спорту – 342, 9 тис. грн. – поточний ремонт приміщень та послуги з технічного нагляду.

інші програми та заходи – 593,9 тис.грн.

 

Також проведено перерозподіл бюджетних призначень по департаменту житлово-комунального господарства, та внесені зміни до міжбюджетних трансфертів у сфері освіти.

 

 

Інші питання, розглянуті у ході засідання сесії:

 

затвердили Положення про цільовий фонд Білоцерківської міської ради у новій редакції. Змінами до раніше визначених напрямків, на які можуть спрямовувати кошти фонду додано нові;

прийняли рішення про зміну виду економічної діяльності Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник»;

утворили постійно діючу комісію з встановлення факту отруєння бджіл на території громади;

затвердили Статут КП БМР «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління», шляхом викладення його в новій редакції» та внесли зміни до Статуту КЗ БМР дитячо-юнацької спортивної школи «Зміна»;

внесли зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2023 року № 5015-49-VIII «Про перейменування та внесення змін до установчих документів КП БМР «Служба приватизації державного житлового фонду»;

 

внесли зміни до додатку рішення Білоцерківської міської ради від 25 лютого 2021 року № 365-10-VIIІ «Про затвердження складу постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами в Білоцерківській міській територіальній громаді»

 

 

 

прийняли рішення про уповноваження осіб на ведення погосподарського обліку. Даним рішенням: затвердили форму Облікової картка об’єкта погосподарського обліку; присвоїли населеним пунктам в межах громади порядкові номери для ведення облікових карток об’єктів погосподарського обліку; призначили уповноваженими особами за ведення погосподарського обліку в розрізі кожного населеного пункту громади – старост сіл і селища та визначили їх обов’язки щодо даного питання;

розглянули низку майнових, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення;

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт