Відбулося засідання 44 сесії Білоцерківської міської ради

image
21 Вересня 2023, 15:34
Поділитися:

Головна  /  Відбулося засідання 44 сесії Білоцерківської міської ради

|  21. 09. 2023

20 вересня відбулося засідання позачергової 44 сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Питання щодо підтримки обороноздатності нашої країни, захисту населення від надзвичайних ситуації та безпеки громадян 

Під час засідання було розглянуто більше 150 питань.

Першими, у закритому режимі, було розглянуто блок питань щодо підвищення обороноздатності нашої країни:

-внесені зміни в додаток до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3401-36-VIII «Про затвердження Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки» (зі змінами); 

–       внесено зміни до Програми надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління Збройних сил України, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 09 грудня 2022 року № 3281-35-VIII (зі змінами);

 – внесено зміни до Програми сприяння діяльності органу Служби безпеки України на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3399-36-VIII;

–       внесено зміни до Комплексної програми профілактики злочинності, зміцнення законності та правопорядку на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3398-36-VIII.

Перелік послуг ЦНАПу розширено 

Під час засідання сесії було визначено перелік адміністративних послуг, які надаватимуться через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді. Рішення ухвалено з метою впорядкування і покращення якості надання адміністративних послуг, вдосконалення процедури їх отримання та на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 523.

Невдовзі через ЦНАП надаватимуться послуги ветеранського характеру. Це 8 послуг, суб’єктом надання яких є Міністерство у справах ветеранів України та 11 послуг, суб’єктом надання яких є управління соціального захисту населення міської ради.

Незабаром учасники бойових дій, їх родини, люди з інвалідністю, а також родичі загиблих захисників та захисниць України у своєму населеному пункті через ЦНАП, безпосередньо зможуть отримати такі послуги як:

·        офіційно встановити свій статус;

·        отримати чи замінити посвідчення;

·        отримати грошову допомогу чи компенсацію;

·        одержати витяг з Єдиного державного реєстру ветеранів війни;

·        продовжити дію документів тощо .

Тобто, якщо раніше учаснику бойових дій необхідно було звертатися у Міністерство у справах ветеранів України з метою отримання тієї чи іншої послуги, то  невдовзі вони зможуть звернутися у міський ЦНАП. Про початок прийому документів через ЦНАП буде анонсовано додатково.

Варто зауважити, що ЦНАП надаватиме 340 послуг населенню громади.

Аби захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб здійснювався повною мірою 

Під час засідання було прийнято рішення утворити Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Білоцерківській міській раді (далі -Рада). Робота щодо вирішення питань ВПО у нашій громаді ведеться постійно, міською владою приділяється велика увага цій діяльності, працювали відповідні комісії, які забезпечували реалізації всіх прав та допомогу ВПО. Крім того, на виконання законодавства України необхідно утворити Раду.

Такий консультативно-дорадчий орган необхідний, аби максимально ефективно продовжувати діяльність із забезпечення і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають у нашій громаді.

Документом затверджено Положення про Раду, де визначено її основні завдання.

Затвердити персональний склад Ради доручено виконавчому комітету Білоцерківської міської ради.

Інтереси дітей та молоді з особливими освітніми потребами і надалі будуть враховані

Діти та молодь з особливими освітніми потребами (далі – ООП) мають повноправно включатися в життя громади. З цією метою у громаді необхідно продовжувати створювати такі умови, аби дітям та молоді з інвалідністю повноцінно надавати послуги відповідно до потреб, працювати задля розкриття їхніх індивідуальних можливостей та потенціалу, покращення їхнього здоров’я та рівня життя їх родин.

З цією метою було розроблено та затверджено нову Комплексну Програму всебічного розвитку дітей та молоді з особливими освітніми потребами, у тому числі з аутизмом і синдромом Дауна та підтримки їхніх сімей на 2024-2026 роки.

Основними напрямами Програми є:

-об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, зацікавлених організацій, широких верств населення з метою надання освітніх, соціальних, культурних та спортивних послуг дітям з інвалідністю;

-розширення мережі секцій, гуртків, творчих об’єднань для дітей з ООП;

–   створення в закладах освіти комунальної форми власності всіх необхідних умов для організації інклюзивного навчання;

-підтримка фізичного та творчого розвитку дітей цих категорій;

-налагодження профорієнтаційної роботи з метою працевлаштування батьків дітей відповідних категорій та молодих  людей з ООП;

-забезпечення психологічної підтримки та соціального захисту сімей, які виховують дітей цих категорій;

-створення умов для соціальної інтеграції та покращення якості життя дітей з ООП та їхніх родин;

-інформування жителів Білоцерківської міської територіальної громади щодо потреб дітей та молоді з інвалідністю, формування дружнього ставлення до такої категорії громадян.

Щоб втілити ці напрямки розроблено відповідні заходи.

Щоб масив «Незалежності» був з теплом 

Аби масив  «Незалежності» був забезпечений теплом у осінньо-зимовий період було ухвалено рішення щодо придбання у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади майна єдиного майнового комплексу ПрАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕЦ» (нерухомого майна, устаткування, обладнання, машин та інвентаря, мереж та передавальних пристроїв, транспортних засобів тощо).

Отож, згідно необхідної процедури міська рада вирішила повідомити Національний банк України (іпотекодержателя) про готовність придбати в комунальну власність громади  вищезазначене нерухоме майно за ціною 298 млн 562 тис. 956 грн, з урахуванням податку на додану вартість, визначеною ТОВ «Європейський центр консалтингу та оцінки» за результатами незалежної оцінки.

Управлінню фінансів міської ради доручено передбачити у бюджеті громади на 2023 рік кошти на придбання зазначеного майна.

 Майно на праві господарського відання буде закріплено за КП БМР «Білоцерківтепломережа».

Детальніше обговорення дивіться за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=nsjRx4mn6vA

Внесено зміни та продовжено низку цільових програм 

Депутати міської ради внесли зміни в ряд цільових програм, реалізація яких потребувала  уточнень та корегувань:

–             внесенні зміни у рішення Білоцерківської міської ради від 28 січня 2021 року № 252-08-VIIІ «Про затвердження Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2021-2023 роки» (зі змінами);

– затверджено Програму відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Білоцерківською міською територіальною громадою, здійснення представницьких та інших заходів на 2024 рік;

– внесено зміни в Програму відшкодування з місцевого бюджету частини відсотків за кредитами, залученими об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків Білоцерківської міської територіальної громади, які беруть участь у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності», на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 25 лютого 2021 року № 331-10-VII.

Так, документ доповнено умовами, за якими співвласники багатоквартирних будинків (далі – ОСББ) зможуть отримати відшкодування на заходи енергомодернізації.

Зокрема,  на час дії Програми ОСББ, які беруть у ній участь, протягом перших 36 місяців для Пакету заходів «А» (Легкий) та для  Пакету заходів «Б» (Комплексний) мають право на відшкодування за рахунок місцевого бюджету частини відсотків (або усіх відсотків) за кредитами, залученими на впровадження заходів з енергомодернізації багатоквартирних житлових будинків.

Проте, сума має бути не більше суми фактично сплачених відсотків, які не перевищують одночасно: 15% річних (150 тис. грн – на календарний рік для Пакету заходів «А» (Легкий) та 700 тис. грн-  на календарний рік для Пакету заходів «Б» (Комплексний).

При цьому не можуть бути відшкодованими будь-які штрафи та/або пені, інші платежі, крім відсотків, нарахованих згідно з умовами кредитного договору. Також не відшкодовуються сплачені наперед суми відсотків за користування кредитом.

Питання бюджету

Під час засідання були внесені наступні зміни до рішення міської ради від 28 грудня 2022 року № 3391-36-УІІІ “Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік”:

-отримано субвенцію з державного бюджету в обсязі 4,5 млн грн на виплату компенсації на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції;

– з бюджету громади до обласного бюджету Київської області проведено міжбюджетний трансферт у вигляді субвенції у сумі 10 млн грн. Ці кошти спрямують на реалізацію заходів Програми Обласної цільової програми оперативного та сталого забезпечення формувань, що забезпечують обороноздатність держави на території Київської області на 2023-2025рр.;

-за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету Білоцерківської міської територіальної громади було:

·        спрямовано кошти на придбання у комунальну власність громади майна єдиного майнового комплексу ПрАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕЦ» (нерухомого майна, устаткування, обладнання, машин та інвентаря, мереж та передавальних пристроїв, транспортних засобів тощо) в обсязі 298,6 млн грн; 

·        на підтримку підрозділів ЗСУ, структур, які забезпечують обороноздатність та безпеку громади та країни в цілому, заходи із забезпечення безпеки населення – 80,6 млн грн;

·        на програму матеріально-технічного забезпечення підприємств охорони здоров’я громади – 19,4 млн грн

·        інші видатки, які забезпечують життєдіяльність громади.

Інші питання, розглянуті на засіданні сесії:

-внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 24 червня 2021 року №1000-14-VIII «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади». Врегульовано питання пільгової сплати податків за землі оборони; 

-визначено величину опосередкованої вартості найму (оренди) житла в Білоцерківській міській територіальній громаді за ІІІ квартал 2023 року, яка становитиме 740,81 грн;

-прийнято рішення про передачу в безоплатне користування релігійній організації «Релігійна громада парафія Спасо – Преображенський собор Білоцерківської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) м. Біла Церква Київської Області» майна;

-розглянуто ряд земельних питань, питань щодо використання комунальної власності тощо.  

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт