Відбулося засідання 35 сесії міської ради

image
9 Грудня 2022, 16:09
Поділитися:

Головна  /  Відбулося засідання 35 сесії міської ради

|  09. 12. 2022

09 грудня відбулося засідання позачергової тридцять п’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було ухвалено низку питань, які забезпечуватимуть життєдіяльність Білоцерківської міської територіальної громади.

Вручення нагород

Перед початком засідання сесії, міський голова Геннадій Дикий вручив нагрудні знаки «Відзнака міського голови» та грамоти  працівникам  КП БМР «Білоцерківтепломережа» та ТОВ «Білоцерківвода», завдяки роботі і професіоналізму яких, в найкоротші терміни вдалося відновити постачання теплоносія в оселі білоцерківців та відновити водпостачання.

Почесною грамотою Білоцерківської районної ради та нагородою Православної Церкви України «Орден Святителя Миколая»  було відзначено депутата  Білоцерківської міської ради Станіслава Доліда.

Грамотами Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» були відзначені білоцерківці, які приймали активну участь та сприяли зміцненню обороноздатності, захисту країни та громади. Вручив грамоти Народний Депутат Микола Бабенко.

Подякою ГО Форум Народів України була відзначена начальник управління соціального захисту населення міської ради Тетяна Велігорська.

Щодо повноважень  старост

Своїми рішеннями депутати уповноважили старост на вчинення певних нотаріальних дій  та внесли відповідні зміни до Положення про старосту, затвердженого рішенням міської ради від 25 листопада 2021 року № 1955-21-VIII.

Відтепер, старости Білоцерківської міської територіальної громади, як посадові особи місцевого самоврядування, у сільських населених пунктах старостинських округів зможуть вчиняти нотаріальні дії, а саме: вживатимуть заходів щодо охорони спадкового майна; посвідчуватимуть заповіти (крім секретних); видаватимуть дублікати посвідчених ними документів; засвідчуватимуть вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них; засвідчуватимуть справжність підпису на документах), посвідчуватимуть довіреності.

Ці функції визначені пунктами 1-5 частини 1 статті 37  та пунктом 4 частини 2 статті 40 Закону України «Про нотаріат».

Для вчинення таких дій старости матимуть гербову печатку із зазначенням відповідного номеру, який збігатиметься з присвоєним індексом реєстру.

Про звернення депутатів БМР VIII скликання щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій

Депутати міської ради підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Конституційного Суду України.

Відтак, у зверненні є вимога до Конституційного Суду України – негайного ухвалити рішення щодо конституційності Законодавства України, яким врегульовується діяльність релігійних організацій, керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України.

Звернення до Верховної Ради України – ухвалити закон, яким російська православна церква, її підрозділи та залежні організації будуть заборонені в Україні.

Звернення до  Президента України та  Кабінету Міністрів України, посадових осіб виконавчої влади всіх рівнів стосувалося: забезпечити неухильне виконання українського законодавства щодо заборони російської церкви, її підрозділів та залежних організацій в Україні, а також сприяння волевиявленню українських православних щодо об’єднання у автокефальній помісній Православній Церкві України.

Програми, які розглянуті та підтримані депутатами

1.    Затверджено Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Білоцерківської міської територіальної громади під час підготовки та проходження опалювального сезону 2022-2023 років.

Програма передбачає залучення коштів співвласників багатоквартирних житлових будинків та бюджету Білоцерківської міської територіальної громади для реалізації заходів із закупівлі та оснащення побутовими генераторами багатоквартирних житлових будинків.

Передбачається, що завдяки цьому багатоквартирні житлові будинки зможуть бути забезпечені альтернативними джерелами електроенергії, а співвласники будинків – матимуть зниження фінансового навантаження під час  придбання таких приладів.

Отож, планується надавати компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 3-x та більше поверхів. Сумавідшкодування можестановити до75%вартостіелектрогенератора, але не більше 100 тис. грн.

Документом затверджено механізм реалізації Програми.

2.      З метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я депутати ухвалили ряд Цільових програм, які стосувалися медичної сфери.

Зокрема, внесено зміни до Цільової програми забезпечення діяльності та розвитку відділення невідкладної медичної допомоги Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» на 2022-2024 роки.

Варто наголосити, що завдяки збереженню невідкладної та консультативної медичної допомоги у місті громадяни мають послугу, яка допомагає зберегти життя та здоров’я.

Лише за поточний рік невідкладна допомога у громаді здійснила виїзди на 10 922 викликів, 95 % з яких не належать до екстрених, відтак – жителі не були залишені сам на сам із хворобами.

Отож, цим рішенням на програму, яка дозволить і надалі функціонувати невідкладній медичній допомозі додатково буде виділено 2 971 792 грн на 2022р , 2 379 288 грн на 2023р.

 

Також  внесено зміни до Цільової програми розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро» на 2022-2024 роки.

  Рішенням  виділені додаткові кошти на 2023 рік міському патологоанатомічному бюро кошти у сумі 2 220 096 грн з метою забезпечення його стабільної роботи відповідно до його функціональних призначень, створення належних умов праці медичних працівників, а також оновлення матеріально-технічного оснащення підприємства.

 

3.             Підтримка військових частин ЗСУ

          З перших днів повномасштабної війни в Україні міська влада всіляко підтримує та надає  фінансову допомогу   військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної. Допомога була оперативною, вирішувалися деякі нагальні потреби наших військових. За запитами військовослужбовців за рахунок місцевого бюджету здійснювалося матеріально-технічне забезпечення, купувалися необхідне військове обладнання та  оснащення, аби забезпечити належну боєздатність військових частин, підтримати їх спроможність щодо виконання завдань за призначенням та ін.

 

На сесії вчергове були внесені зміни до діючої програми фінансової допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної громади, на поточний рік. Так, додатково внесено 367,0 тис. грн   для закупівлі засобів зв’язку для підрозділів територіальної оборони. Всього по цій Програмі фінансової допомоги військовим частинам цього року профінансовано майже 55 млн.грн.

          Разом з тим, депутати затвердили аналогічну програму  і на наступний рік. На забезпечення потреб військовослужбовців, матеріально-технічне оснащення військових частин ( у тому числі поточний ремонт обладнання, техніки, придбання безпілотних літальних апаратів і їх комплектуючих, поточних ремонт будівель та ін) передбачено 68 млн 100 тис. грн.

           

4.             затверджено Цільову програму забезпечення адаптованими молочними сумішами дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів на 2023 рік .

5.       затверджено комплексну програму Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову та приписки до призовної дільниці громадян у Білоцерківській міській територіальній громаді на 2023 рік

 

6. внесено зміни до Програми сприяння діяльності органу Служби безпеки України на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2022 рік, затвердженої рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 20 червня 2022 року № 345

 

7.       внесенно зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 року № 1292-16-VIII, шляхом викладення її в новій редакції

 

8. внесено зміни до Комплексної цільової програми «Розумна громада» на 2021–2023 роки затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020року № 69-05-VIIІ «Про затвердження Комплексної цільової програми «Розумна громада» на 2021–2023 роки»

 

9. внесено зміни до цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 68-05-VIIІ «Про затвердження цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки»

 

10. внесено зміни до Програми надання безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу комунальному підприємству Білоцерківської міської ради  «Білоцерківтепломережа» на 2022 рік, затвердженої рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 28 червня 2022 року № 384, шляхом викладення її в новій редакції

 

11. внесено зміни до Білоцерківської міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на друге півріччя 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 30.08.18 року № 2543-55-VIIІ

 

Бюджетні питання

 

Внесено зміни до рішення міської ради від 30 грудня 2021 № 2522-25-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2022 рік».

 

          Зокрема,  проведено перерозподіл видатків між головними розпорядниками в розрізі кодів програмної та економічної класифікації:            

           -на виконання «Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» за рахунок внутрішнього перерозподілу збільшити видатки на придбання та встановлення засобів тепло-енергозбереження: управлінню освіти і науки Білоцерківської міської ради – 6 248 990 грн;  управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради – 625 000 грн; управлінню культури та туризму Білоцерківської міської ради – 778 477 грн;  управлінню соціального захисту населення Білоцерківської міської ради – 227 332 грн; службі у справах дітей Білоцерківської міської ради – 253 000 грн; управлінню капітального будівництва Білоцерківської міської ради – 2 400 000 грн. (для проведення капітального ремонту споруд цивільного захисту (напростіших укриттів).

           Збільшено видатки департаменту ЖКГ Білоцерківської міської ради  на  1 700 000 грн. на виконання програм:

           – Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2022-2024 роки –200 000 грн.

          – Програми надання безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу КП БМР “Комунальник” на 2022 рік – 1 900 000 грн ( в т.ч. 400 тис. грн для придбання насосів для смт. Терезине).

          Також збільшено видатки управлінню фінансів Білоцерківської міської ради на виконання на  Програму надання фінансової допомоги військовим частинам ЗСУ, які розташовані та території Білоцерківської МТГ на поточний рік  на 367 000 грн та на

Програму сприяння діяльності органу Служби безпеки України на території Білоцерківської МТГ на 2022 рік – 300 000 грн.

         

          Також було прийнято рішення про передачу міжбюджетних трансфертів з бюджету Білоцерківської міської теиторіальної громади на 2022 рік.

          Вирішено передати з бюджету Білоцерківської міської територіальної громади до обласного бюджету Київської області кошти у вигляді субвенції з місцевого бюджету в сумі 1 800 000 грн. на 2022 рік на надання фінансової допомоги комунальному підприємству Київської обласної ради «Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П.К.Саксаганського».

          Крім того, внесено доповнення щодо перерозподілу коштів, що були зекономлені з енергоносіїв у сумі 600 тис. грн , які будуть спрямовані на проведення спортивних заходів.

 

Екскаватор для Білоцерківтепломережі  від USAID

 

Прийнято рішення про безоплатне прийняття майна на тимчасове зберігання, володіння та контроль.

Варто наголосити, що у межах Проекту енергетичної безпеки України, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), 25 теплокомуненерго України отримали 30 екскаваторів для ремонту тепломереж, пошкоджених внаслідок агресії рф.

Зазначимо, що екскаватори отримають теплокомуненерго Києва, та інших міст, серед яких і Біла Церква.

Отож, даним рішенням місту буде передано екскаватор-навантажувач, який буде використовуватися виключно для здійснення діяльності з реалізації проєкту енергетичної безпеки, що реалізується компанією Tetra Tech ES Ins. Дана техніка використовуватиметься аварійною службою  комунального підприємства «Білоцерківтепломережа».

Також були розглянуті такі питання:

-затверджено план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік;

-про звіт начальника управління соціального захисту населення міської ради Велігорської Т.О. за 2022 рік;

– затверджено Програму надання безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу комунальному підприємству Білоцерківської міської ради  «Комунальник» на 2022-2023 роки;

– прийнято рішення про надання 200 тис. грн безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу комунальному підприємству «Комунальник» на 2022-20 23 роки.

-розглянуто ряд майнових, земельних  та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 

 

 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт