Відбулося позачергове засідання сьомої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

image
5 Січня 2021, 14:45
Поділитися:

Головна  /  Відбулося позачергове засідання сьомої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

|  05. 01. 2021

05 січня відбулось засідання сьомої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було надано згоду на безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад Білоцерківського району у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної  громади об’єктів. Серед таких об’єктів – центральна районна лікарня, навчальні заклади, медичні амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти, які розташовані у селах і селищах, що увійшли до громади.  Їх підпорядковують у комунальну власність громади, аби мати можливість виділяти кошти з місцевого бюджету на забезпечення їх функціонування.

Депутати міської ради затвердили Програму розвитку велосипедної інфраструктури та популізації велосипедного руху в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2021-2023 роки.

Доповідаючи питання, заступник міського голови Анатолій Кравець зауважив, що Програма була підготовлена враховуючи схему велосипедної інфраструктури, затверджену у 2018 році, передбачає розвиток веломережі та велосипедної інфраструктури. Веломережа – це велосмуги у межах проїжджих частин, велодоріжки в межах тротуарних частин; велосипедна інфраструктура  – це велосипедні паркінги в житлових масивах, біля закладів культури, освіти, відпочинку, в районах залізничного вокзалу, автовокзалу тощо, а також розбудова велосипедних маршрутів, розташування відповідних вказівників та ін.

Програма передбачає два розділи: заходи з популяризації велосипедного руху та заходи щодо розбудови велоінфраструктури (передбачається проєктування та розбудова 4 маршрутів, у разі виділення коштів з міського бюджету). 

Згідно з документом головна мета Програми:

Сприяння зростанню туристичної привабливості Білоцерківської міської територіальної громади, поліпшення екологічної ситуації, зменшення інтенсивності руху автомобілів на місцевих дорогах, сприяння популяризації велосипеду та використання його як повсякденного виду транспорту, покращення здоров’я жителів громади завдяки активному способу життя.

Стратегічною метою Програми є:

– збільшення користувачів велосипедів до 2023 року на 100%у порівнянні з розрахунками 2018 року (з 556 до 1112 користувачів);

– використання у 2023 році велосипеду як постійного виду транспорту для того, щоб дістатися до місця роботи 15% мешканців;

– підвищення безпеки руху велосипедистів у населених пунктахта зменшення кількості ДТП за участі велосипедистів на 50%.

Поточними цілями Програми визначено:

– створення ефективної, комфортної та безпечної велосипедної інфраструктури та велосипедної мережі в Білоцерківській міській територіальній громаді, яка б з’єднувала усі райони міста та населені пункти з центральною частиною Білої Церкви та рекреаційними зонами громади;

– розвиток та популяризація велосипедного руху в громаді;

– забезпечення умов безпеки велосипедистів у населених пунктах та ін.

Завданнями Програми є:

– популяризація велосипеду, як найбільш зручного, доступного та екологічно чистого виду транспорту;

– планова розбудова велосипедної інфраструктури шляхом облаштування веломаршрутів різних категорій;

– створення передумов для обладнання та збільшення кількості велопарковок і велостоянок, у тому числі і через залучення приватного бізнесу та інвесторів(торгові, виставкові центри, кінотеатри тощо);

– запровадження культури велосипедного руху і зміни ставлення людейдо велосипеду як до виду транспорту, а не виключно засобу рекреаційного і спортивноготипу;

– залучення до розвитку і наповнення велоінфраструктури навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та інших установ на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету, а також інших джерел не заборонених чинним законодавством України.

Затверджено статути комунальних підприємств

Під час засідання було затверджено Статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Комунальник» шляхом викладення його в новій редакції. Дане підприємство розташовано в с. Терезине. Даним рішенням підприємство перейменовано з Державного комунального виробничого підприємства  «Комунальник».

Депутатами прийнято й рішення про затвердження Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Світанок» шляхом викладення його в новій редакції. Рішенням також змінено назву підприємства з Державного комунального виробничого підприємства та затверджено види діяльності, якими воно займатиметься.  Місцезнаходження підприємства – с.Шкарівка.

Згідно із статутами головною метою діяльності обидвох підприємств  є забезпечення та збереження технічно справного  і естетичного стану вулиць, доріг, тротуарів, вуличних знаків, підвищення експлуатаційних якостей та продовження строків служби всіх елементів благоустрою, забезпечення чистоти населених пунктів, де вони функціонують, їх освітлення та озеленення, дотримання санітарних норм в місцях загального користування, виробництво та розподіл питної воли, надання послуг з водопостачання та водовідведення та ін.


Змінено найменування Білоцерківського міського центру соціальних служб

Відповідним рішенням змінено найменування Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та затверджено Положення про Білоцерківський міський центр соціальних служб шляхом викладення його в новій редакції.

Необхідність прийняття такого рішення викликана потребою привести у відповідність статут установи до нових норм законодавства.

Разом з тим було затверджено структуру та штатний розпис Білоцерківського міського центру соціальних служб.

Нагадаємо, що основними завданнями центру є:

– проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню у складні життєві обставини осіб та сімей з дітьми в Білоцерківській міській об’єднаній територіальній громаді;

– надання особам і сім’ям з дітьми комплексу соціальних послуг відповідно до їх потреб згідно з переліком, затвердженим центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері сім’ї та дітей, з метою подолання складних життєвих обставин та мінімізації негативних наслідків таких обставин.


Про затвердження граничної чисельності комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг ім.Петера Новотні»

У зв’язку із збільшенням території громади та кількості громадян, які обслуговує територіальний центр,  виникла необхідність збільшити штат установи.

Доповідаючи питання, заступник міського голови Інна Новогребельська наголосила, що станом на 01.01.2019 р. центр обслуговував 2228 клієнтів (з них 687 – одиноких, тих, які потребували постійної допомоги вдома);  у 01.01.2020р. – 2418 осіб (з яких 657 – одиноких); а з 01.01.2021р . територіальний центр  обслуговуватиме  3702 осіб.

В установі  працювало 75,5  штатних одиниць, наразі, враховуючи нормативи, визначені законодавством  є необхідність збільшити до 89 одиниць.

Варто відмітити, що у кожному із старостатів також працюватиме соціальний працівник, який обслуговуватиме клієнтів, що потребують стороннього догляду.

На отримання соціальних послуг в Територіальному центрі надання соціальних послуг ім.Петера Новотні мають право:

– громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період

– до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров’я України;

– громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий, ніж прожитковий мінімум для сім’ї;

– інші категорії громадян, у відповідності до місцевих програм.


Затверджено Положення про відділ публічних закупівель Білоцерківської міської ради

Нещодавно рішенням міської ради  було утворено відділ публічних закупівель, який функціонуватиме у структурі управління економіки міської ради.  Під час сесійного засідання було затверджено Положення про даний відділ.

Основними завданнями відділу є:

– забезпечення реалізації державної політики у сфері публічних закупівель, здійснення організаційних заходів щодо публічних закупівель за кошти місцевого бюджету та державні кошти на всіх стадіях закупівель товарів, робіт і послуг для виконавчого комітету Білоцерківської міської ради та закупівель товарів, робіт і послуг для розпорядників;

– організація прозорої системи закупівель під потреби виконавчого комітету міської ради та розпорядників;

– зниження витрат місцевого бюджету на закупівельні позиції по відношенню до середньо ринкової вартості;

– забезпечення постачання продукції, товарно-матеріальних цінностей і послуг у відповідності з потребами Виконавчого комітету міської ради та Розпорядників;

– аналіз ринку товарів, робіт та послуг на відповідність встановленим критеріям;

– аналіз стану і тенденцій розвитку у сфері публічних закупівель;

– розгляд та аналіз договорів на відповідність ринковим цінам;

– виконання вибіркових маркетингових досліджень ринку цін на товари, роботи, послуги;

– забезпечення протягом року планування закупівель для потреб виконавчого комітету міської ради відповідно до пропозицій відповідних структурних підрозділів, затвердженого кошторису та пріоритетності закупівель;

– забезпечення спільно з розпорядниками планування закупівель для їх потреб відповідно до затвердженого кошторису та пріоритетності закупівель;

– організація нарад та семінарів щодо надання роз’яснень законодавства у сфері публічних закупівель та правового забезпечення процедур закупівель та ін.

Під час засідання також було розглянуто низку земельних питань, з яких ухвалено відповідні рішення.

З усіма прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбувалося у режимі онлайн трансляції.

Відеозапис засідання з обговоренням питання можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради.

Фотогалерея 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт