Відбулася зустріч Василя Володіна з представниками обласних Церков і релігійних організацій

image
17 Серпня 2021, 16:03
Поділитися:

17 серпня відбулася зустріч голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна з представниками обласних Церков і релігійних організацій при ОДА.

«Наше співробітництво, не зважаючи на різноманіття релігійних організацій, демонструє злагоду та порозуміння. Це обумовлюється унікальною історичною та духовною спадщиною нашого народу. Мирне добросусідство, що ґрунтується на взаємоповазі та визнанні гідності іншого ‒ спільний знаменник релігійних традицій, що розвивались на нашій землі», – зазначив голова ОДА.

Він закликав і надалі консолідувати зусилля задля підтримки миру та злагоди на Київській землі, а також запросив учасників заходу взяти активну участь у проведенні Молитовного сніданку, який заплановано провести у серпні. А також запросив всіх представників церков та релігійних організацій на святкування державних свят – Дня Прапора та Дня Незалежності України.

Після цього присутні релігійні діячі обговорили організаційні питання запуску роботи обласної Ради Церков та релігійних організацій при КОДА.
На найближчі пів року Раду очолить Київсько-Житомирська Дієцезія Римсько-Католицької Церкви. Ці та інші зміни будуть внесені до регламенту роботи цього органу.

«Сьогодні ми дали поштовх дуже важливій та необхідній справі. Бо на своєму прикладі повинні показати, що українці єдині та багатогранні, що ми шануємо традиції і при цьому можемо співпрацювати во благо майбутнього наших дітей, нашої держави, розвитку Київщини. У нас є важлива місія ‒ розбудова містків порозуміння, комунікації та співпраці, тому початок роботи Ради дуже важлива річ», – підкреслив Василь Володін.

До складу Ради на добровільній основі входить 19 керівників (повноважних представників) релігійних центрів, управлінь, братств, місій та об’єднань, які діють на території Київської області, статути яких зареєстровані в установленому законодавством України порядку, з якими Київська облдержадміністрація плідно співпрацює. Це православні, греко-католицькі, римо-католицькі, протестантські, мусульманські та іудейська релігійні організації.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

 



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація