Відбулася виїзна нарада під головуванням очільника Київської облдержадміністрації Олександра Дмитровича Терещука

image
11 Лютого 2019, 14:48
Поділитися:

8 лютого, в місті Сквира, у залі районного Будинку культури відбулася виїзна нарада під головуванням очільника Київської облдержадміністрації Олександра Дмитровича Терещука

На заході були присутні заступники голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер та Алла Арешкович, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голова Сквирської районної державної адміністрації Василь Галюк, голова районної ради Василь Гриша, міський голова Валерій Скочко, депутат обласної ради Леонід Глиняний, голови сільських рад Сквирщини, депутати районної та міської рад, керівники громадських організацій району, жителі міста та представники ЗМІ.

На початку наради голова облдержадміністрації О.Д.Терещук зазначив, що у Сквирському районі існує чимало нагальних проблем, які він спільно з громадою готовий вирішувати. По дорозі до місця зустрічі О.Д.Терещук завітав до ДНЗ № 5 «Калинка», Сквирської Центральної районної лікарні та Центральної районної аптеки № 25 де з’ясував, що існує проблема з отриманням інсулінів хворими на діабет. Інсуліни не виписують тому що вийшов з ладу комп’ютер і тому неможливо оформити рецепт. Окрім цього Олександр Дмитрович сказав, що йому не зрозуміло, чому у деяких лікарів заробітна плата стала меншою в порівнянні з минулим роком. Очільник області дав доручення заступнику голови Київської обласної державної адміністрації А.О. Арешкович та заступнику головного лікаря ЦПМСД Т.П.Мазур негайно виправити ситуацію.

На нараді піднімалися питання благоустрою дитячих садочків, транспортного сполучення, монетизації пільгового проїзду, енергопостачання, будівництва ФАПу у селі Шамраївка, налагодження системи водопостачання, утилізації твердих побутових відходів, утворення на базі ЦРЛ Центру гемодіалізу, перевезення хворих на ХНН для процедур у м. Біла Церква, капітального ремонту кінотеатру «Зірка», допомоги вирішення побутових проблем родині бійця АТО, створення бази відпочинку і реабілітації для учасників антитерористичної операції, правильного використання водного плеса, узгодження з сільськими головами виділення земельних ділянок поза межами сіл, ремонту доріг, будівництва будинку культури в с.Пустоварівка тощо. Обговорювалось також питання децентралізації. Терещук зазначив, що підтримує реформу децентралізації, адже за нею майбутнє. Він також наголосив на тому, що пропозиції громадян обов’язково будуть враховані.

Заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук В.І.Цимбалюк подарував О.Д.Терещуку книгу за свого співавторства «Розповіді про Україну».

Після закінчення наради голова Київської облдержадміністрації продовжив робочу зустріч з головами міськсільвиконкомів Сквирщини.

Джерело: Сквира.info