Відбулася пресконференція секретаря міської ради Володимира Вовкотруба

image
4 Травня 2024, 12:50
Поділитися:

Головна  /  Відбулася пресконференція секретаря міської ради Володимира Вовкотруба

|  03. 05. 2024

3 травня відбулася пресконференція секретаря Білоцерківської міської ради Володимира Вовкотруба, під час якої він зупинився на важливих питаннях життєдіяльності громади, які цікавили представників місцевих ЗМІ. 


Ситуація з будинком на провулку Грузинський, 23, у якому стався вибух 

Передусім журналісти поцікавилися, чи з’ясували причини вибуху, який стався 30 березня ц.р. в будинку на пров. Грузинський, 23, і які проводяться роботи з ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації, чи планується відновлення газопостачання в будинку тощо.

Відповідаючи на це запитання, Володимир Вовкотруб зазначив, що причина вибуху поки що не встановлена, порушене кримінальне впровадження та триває досудове розслідування, в рамках якого інформація не розголошується. Тільки-но з’явиться офіційна інформація, вона буде повідомлена засобам масової інформації. 

«Станом на сьогодні проводяться роботи з проєктування з метою подальшого відновлення. На поточному тижні працювали спеціалісти, які мають встановити маяки на будинку та провести аварійні роботи, аби люди, які проживають у 2-му під’їзді, могли зайти в свої квартири і взяти необхідні речі. Із наступного понеділка має бути розпочата робота щодо відновлення газопостачання. З нашого боку, з резервного фонду міського бюджету було виділено кошти та проведено роботу з огородження 2-го під’їзду, як це передбачала експертиза. Маю надію, що вже з наступного тижня газопостачання буде відновлено», – зазначив Володимир Вовкотруб.

Секретар міської ради також повідомив, що всього до міської ради звернувся 71 мешканець цього будинку щодо надання матеріальної допомоги. У результаті 51 особі вирішено надати матеріальну допомогу згідно з програмою «Турбота»; 19 осіб отримали відмову у зв’язку з тим, що не надали необхідний пакет документів, які б довели, що вони дійсно проживали в цьому будинку, а одній людині було повернуто документи на доопрацювання. Розмір матеріальної допомоги постраждалим мешканцям становитиме від 3 до 200 тис.грн. По 200 тис. грн допомоги отримають мешканці квартир, які повністю втратили житло й майно, по 3 тис.грн – мешканці першого, половини третього та четвертого під’їздів, які мали залишити свої помешкання на час проведення експертизи.


Взаємодія міської влади із родинами загиблих Захисників

В умовах воєнного часу актуальним є питання підтримки міською владою родин загиблих та поранених Захисників, тож представники місцевих ЗМІ поцікавилися, в яких напрямках проводиться така робота.

«Особисто для себе я визначаю це питання пріоритетним, адже більше мільйона захисників по завершенню війни повернуться додому, в рідні міста, – наголосив Володимир Вовкотруб. – На території Білої Церкви розташовано три військові частини, тому в нас це питання стоятиме дуже гостро. Актуальним питанням буде соціалізація цих людей в суспільстві, створення робочих місць, надання психологічної та консультативної допомоги, реабілітацію тощо».


Секретар міської ради поінформував ЗМІ, що в цьому напрямку вже є низка напрацювань. Зокрема нещодавно він провів зустріч із керівництвом ПОГ «Білоцерківське УВП УТОС», на якому працюють люди з обмеженими фізичними можливостями по зору, з метою обговорення перспектив покращення асортименту продукції, актуалізації ринків збуту, а також налагодження співпраці з промисловими майданчиками, які є на території громади. 

Відповідаючи на поставлене запитання, секретар міської ради також зупинився на передбаченій міською владою системі соціального захисту військовослужбовців та їхніх родин. Зокрема це Програма соціальної підтримки «Турбота» на 2023-2025 роки та Програма Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки.

«У зв’язку з тим, що є велика кількість звернень і є потреба, ще з 1 січня 2023 року в управлінні соціального захисту було створено відділ з питань ветеранів війни та встановлення статусів, до повноважень якого належить реалізація заходів державних, обласних та місцевих програм щодо ветеранів війни та членів їх сімей. Там можна отримати всю інформацію про допомогу, яка надається», – наголосив Володимир Вовкотруб.

Зазначимо, що прийом здійснюється спеціалістами відділу з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 17:30 в приміщенні «Молодіжного центру», що за адресою: б-р Михайла Грушевського, буд. 6. Телефони для консультацій: 096-29-10-106 та 050-688-58-23.

Секретар міської ради зауважив, що відповідно до Програми Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки здійснюється відшкодування витрат родинам загиблих за організацію та проведення поховання Захисників, які віддали життя за Батьківщину; також здійснюється компенсація витрат на встановлення пам’ятника. Передбачено безоплатне харчування для дітей загиблих захисників у комунальних навчальних закладах громади. Дітям загиблих захисників надано право на безкоштовне навчання в мистецьких школах громади.

Володимир Вовкотруб зазначив, що найближчим часом буде організовано окрему прес-конференцію, на якій буде детально розказано про всі види допомоги та підтримки членам сімей загиблих Захисників.


Надання допомоги військовим частинам, які дислокуються за межами Білоцерківської громади

Ще одне запитання від журналістів стосувалося принципів надання допомоги військовим частинам, які дислокуються за межами Білоцерківської громади.

Володимир Вовкотруб зазначив, що Білоцерківська міська рада надає допомогу виключно за заявами тих частин, які звертаються до неї. 

«Фактично, ініціатором надання будь-якої допомоги для військової частини є вона сама. Зазвичай це специфічне обладнання, тому ми звертаємо увагу, аби була вказана максимальна кількість характеристик того чи іншого приладу або транспортного засобу, які ми повинні прописати в тендерній документації. Рішення щодо надання допомоги приймає міська рада, і ці питання розглядаються та приймаються у закритому режимі, без участі громадськості та ЗМІ. Першочергово допомога надається військовим частинам, які дислокуються на території нашої громади, а іншим – виходячи з наявних можливостей», – пояснив Володимир Вовкотруб.

Під час пресконференції Володимир Вовкотруб також відповів на низку інших запитань, детальніше про які можна дізнатися у відео за посиланням 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт