Відбулася прес-конференція «Мандрівка у часі історичною Вишгородщиною»

image
6 Серпня 2019, 11:40
Поділитися:

З нагоди встановлення перших табличок з QR-кодами на історико-культурних пам’ятках Вишгородщини відбулася прес-конференція «Мандрівка у часі історичною Вишгородщиною».

Вишгородський історико-культурний заповідник (ВІКЗ) встановив перші QR-коди на історико-культурних пам’ятках району. Це непересічна подія, адже QR-коди на історичних пам’ятках у малих містах, а тим більше у селах, багатих історичною спадщиною, ще не увійшли у широкий вжиток. ВІКЗ у межах унікального проекту «Історико-культурна спадщина Вишгородщини: QR-кодування, моніторинг, апробація й популяризація» оснащує QR-кодами 22 визначні об’єкти Вишгорода та району. Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Важливість реалізації проекту відмітив начальник управління культури, національностей та релігій Київської ОДА Ігор Золотоверх, що це прекрасна можливість популяризувати сучасну Вишгородщину, залучити туристів та зацікавити молодь історичною культурною спадщиною.

В подальшому історико-культурний заповідник планує випустити унікальну поштову марку з активним QR-кодом, ввести інтерактивний персонаж («героєм» може стати славнозвісний талісман заповідника – трьохмастна киця Маруся) та залучити до популяризації відомих діячів та зірок шоу-бізнесу. Зокрема, як повідомила директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко, в реалізації останнього вона вже заручилась згодою Ірми Вітовської, Ольги Сумської та Святослава Вакарчука.

Після прес-конференції учасники мали змогу пройтись туристичним маршрутом Вишгорода, акцентувавши увагу щодо історичних місць за допомогою QR-кодування та відвідали Музей гончарства.

А ще, завдячуючи партнеру Вишгородського історико-культурного заповідника – прогулянковому теплоходу «Резон», здійснили прогулянку Київським водосховищем, так званим Літописним шляхом Мономаха, і таким чином ще раз долучитись до історії Вишгородського краю.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація