Відбулась он-лайн нарада під головуванням т. в. о. голови КОДА В’ячеслава Кучера

image
12 Червня 2019, 14:56
Поділитися:

У КОДА відбулась он-лайн нарада під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської облдержадміністрації В’ячеслава Кучера. В заході взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан, представники Пенсійного фонду, органів ДФС, голови РДА і ОТГ, а також міські голови.

У ході роботи обговорили проблемні питання щодо забезпечення заходами стягнення заборгованості по єдиному внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, щодо стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску та своєчасного перерахування стягнутих коштів за виконавчими документами на користь органів ГУ ДФС України у Київській області та щодо результатів інспекційних відвідувань роботодавців і здійснення перевірок інспекторами ОТГ.

В’ячеслав Кучер заявив, що відповідно до державної програми на 2019 рік на Київщині виділено 1 млн. 173 тис. 891 грн. для надання послуг професійної адаптації. Але за підсумками проведеного аналізу на підставі наданих до Департаменту соціального захисту населення матеріалів дане питання досі залишається невирішеним.

«Передбачається охопити 228 учасників АТО, проте наразі подали заяви на проходження професійної адаптації 123 особи. Фактично отримали послуги професійної адаптації лише 13 осіб на суму 73 тис. грн. Це жахливий показник, тому я беру це питання на особистий контроль. Київщина повинна мати високі показники в соціально-економічному розвитку територій та в справах захисту населення, а саме – пенсіонерів, осіб з інвалідністю і учасників Антитерористичної операції. Хлопці з честю виконали свій борг, а тепер ми маємо виконати свій»,- підкреслив В’ячеслав Кучер.

Зокрема, начальник головного управління Пенсійного фонду в Київській області Василь Фатхутдінов доповів про виконання завдання по наповненню бюджету та моніторингу реєстру застрахованих осіб.  За п’ять місяців поточного року наповнення бюджету склало 3 млрд. 633 млн. грн. Виплати становлять 8 млрд. 790 млн. грн., що більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація