Відбудова Київщини: у Гостомельській громаді вже відновлено 900 об’єктів

image
16 Серпня 2023, 16:30
Поділитися:

3250 об’єктів у Гостомельській громаді були пошкоджені внаслідок російського вторгнення. Серед них – 3 166 житлових будівель. Про це повідомили в Департаменті регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації.

Під час вторгнення рф Гостомельська громада прийняла на себе один із перших ударів. Найзапекліші бої точилися в Гостомельському аеропорту як стратегічно важливому об’єкті. Активні бойові дії майже по всій території громади тривали з лютого до кінця березня 2022 року.

Відбудова тут розпочалася одразу з перших днів після звільнення території від окупантів. За інформацією місцевої влади, вже відновлено повністю і частково 900 будівель, 887 з яких є об’єктами житлового фонду.

Одним із таких об’єктів є багатоквартирний житловий будинок у смт Гостомель за адресою: вул. Свято-Покровська, 73. До початку повномасштабного вторгнення у ньому проживали близько 150 осіб.

Будівля зазнала значних ушкоджень у період окупації Гостомеля. Внаслідок влучання боєприпасів були пошкоджені вікна та фасади. У середині будинку в деяких квартирах виникла пожежа.

Відновлювати житловий об’єкт почали наприкінці 2022 року. За рахунок резервного фонду замінили віконні конструкції та виконали інші будівельні роботи. Крім того, за кошти місцевого бюджету відремонтували фасади житлового будинку та укріпили залізобетонну конструкцію.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація