Відбудова Київщини: У Баришівській громаді розпочали капремонт Лукашівського ліцею коштом Європейського інвестиційного банку

Відбудова Київщини: У Баришівській громаді розпочали капремонт Лукашівського ліцею коштом Європейського інвестиційного банку
20 Вересня 2024, 17:25
Поділитися:

Київщина продовжує відновлювати освітні заклади, пошкоджені внаслідок російської військової агресії. Наразі триває капітальний ремонт опорного закладу освіти в с. Лукаші, що в Броварському районі. До війни його відвідували близько 200 учасників освітнього процесу. Відновлення фінансується Європейським інвестиційним банком в рамках «Програми з відновлення України». Замовником робіт є Департамент регіонального розвитку КОВА. 

У березні 2022 року внаслідок влучання снаряда будівля зазнала значних руйнувань. У ліцеї були вибиті вікна, пошкоджено фундамент опорних стін, покрівлю та вхід. Через руйнацію повноцінно здійснювати очне навчання у закладі стало неможливо. Тимчасово учні ліцею навчаються на базі філії Паришківської початкової школи.

Капітальний ремонт розпочався наприкінці серпня 2024 року. Проєктом передбачено провести ремонт та утеплення фасадів, замінити вибиті вікна, виконати зовнішнє і внутрішнє опорядження, відремонтувати покрівлю та відновити інженерні мережі. Також заплановано підсилити стіни будівлі та облаштувати укриття в підвальній частині ліцею. 

Крім того, приміщення навчального закладу обладнають системами протипожежного захисту та блискавкозахисту. На прилеглій території виконають благоустрій та озеленення. Всі роботи буде здійснено з урахуванням вимог безбар’єрності та доступності. 

Підрядник вже провів ряд демонтажних робіт, зокрема, пошкодженої вхідної групи та вікон. Також будівельники замінили вибиті вікна та вхідні двері на металопластикові. Наразі фахівці завершують роботи з укріплення стін. Крім того, будівельники працюють над демонтажем старої покрівлі та влаштуванням нової з гідроізоляцією. Паралельно фахівці проводять утеплення фасаду та облаштування входу в укриття.

Після завершення капітального ремонту приміщень учасники освітнього процесу зможуть повернутись до повноцінного очного навчання в стінах свого ліцею. 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація