Відбудова Київщини: Спецкомісія перевірила відбудову 4 багатоповерхівок у Дмитрівці та Бузовій

image
10 Листопада 2023, 18:23
Поділитися:

Спеціальна комісія Київської ОВА перевірила відбудову 4 багатоповерхівок у Дмитрівці та Бузовій Бучанського району. Ці об’єкти також відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

У селі Дмитрівка перевірили відбудову 2 об’єктів.

С. Дмитрівка, вул. Садова, 8. 4-поверховий будинок на 40 квартир. Унаслідок бойових дій дві квартири на останньому поверсі будинку повністю зруйновано. Підрядник демонтував залишки конструкцій та покрівлі. Квартири будуть повністю відновлені. Крім того, передбачена часткова реконструкція систем водопостачання та каналізації будинку. Термін робіт – 2 місяці.

С. Дмитрівка, вул. Садова, 10. Сусідній 4-поверховий на 24 квартири, підрядник той самий. Капремонт триватиме 2 місяці. Проєктом передбачено відремонтувати пошкоджені ділянки фасаду та горища, замінити перекриття, інженерні системи, влаштувати нове опорядження, встановити нові вікна, двері, засклити лоджії, зробити нове освітлення в пошкоджених квартирах. Також заплановано часткову реконструкцію існуючих систем водопостачання та каналізації.

«За цими двома обʼєктами підрядник порушує графік виконання робіт. Відставання – на майже один місяць. Крім того, на обʼєктах працює недостатня кількість працівників. За графіком обʼєкти мали здати вже у листопаді. Доручив пришвидшити роботи. Максимальний термін здачі – середина грудня. В іншому разі будуть юридичні наслідки, зокрема штрафні санкції», – зауважив Руслан  Кравченко.

Ще 2 багатоповерхівки перевірили у селі Бузова.

С. Бузова, вул. Центральна, 17А. 4-поверховий будинок на 51 квартиру. Капремонт розрахований на 3 місяці. Проєктом передбачено відновлення пошкоджених ділянок стіни, парапетних панелей, горища, покрівлі, фасаду, ремонт низки квартир, заміна пошкоджених вікон та дверей. Будуть відновлені інженерні комунікації та опалення в тих частинах будівлі, де вони зруйновані.

«На цьому обʼєкті виявили потребу збільшити кількість працівників. Крім того, після спілкування з місцевими мешканцями зʼясували, що низка робіт не була включена до проєкту відбудови. Наступного тижня додатково обстежимо квартири, щоб додати необхідні роботи до загального переліку. До списку вже включили ремонт даху. Оскільки він був пошкоджений і вчасно не відремонтований, деякі квартири затопило», – розповів начальник Київської ОВА.

С. Бузова, вул. Центральна, 17Є. Тут «з нуля» будують новий 5-поверховий будинок на 47 квартир. Проєкт, реалізація якого триватиме рік, передбачає водонепроникне вимощення по периметру будівлі, гідроізоляцію стін та підлоги підвалу, організацію відводу поверхневих вод та благоустрій ділянки забудови. Це єдиний обʼєкт, де не виявили порушень. Підрядник випереджає графік робіт. 

Загалом уже перевірили 21 із 56 обʼєктів, які відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. За цими 56 обʼєктами замовник робіт – Київська обласна військова адміністрація.

«Виїзні перевірки тривають майже місяць. Продовжимо обстеження й наступного тижня. Головне – щоб люди бачили результат. Бачили, що всі процеси прозорі та підзвітні. За цей період виявили проблеми на низці об’єктів, на кожному встановили термін усунення недоліків. Усі перевірки – публічні, відбуваються на будмайданчиках у присутності преси та громадськості. Відповідальність за прозору відбудову – спільна. Крок за кроком йдемо до мети: швидко та якісно відновити зруйноване ворогом, повернути мешканців Київщини до їхніх домівок», – додав начальник Київської ОВА.

             

Джерело: Київська обласна військова адміністрація