Відбудова Ірпеня триває… Що досягнуто за півтора року? — ITV

image
6 Вересня 2023, 16:14
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

З дня деокупації минуло вже майже півтора року. За цей час керівництво міста докладає максимум зусиль, аби ірпінські родини якомога швидше повернулися до власних рідних домівок. Про результати роботи повідомляє Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови.

Ірпінь – одне з міст України, яке першим прийняло на себе ворожий вогонь у лютому-березні 2022 року і зазнало величезних втрат.  За час окупації і воєнних дій було пошкоджено всього 3247 житлових будинків, зокрема 1130 приватних і 515 багатоквартирних будинків потребували поточного ремонту; повністю зруйнованими виявилися 1483 приватних будинки; 17 багатоквартирних будинків підлягали демонтажу і 80 — капітальному ремонту.

На вирішення проблем із відновленням житлового фонду  Ірпеня спрямовані як державні, обласні, так і місцеві програми, а також фінансові надходження благодійних, міжнародних організацій та зарубіжних партнерів.  Про результати роботи Андрій Кравчук розповів у реальних цифрах станом на 1 вересня.

Відновлено 322 приватні будинки на загальну суму 23,7 млн грн і будуть капітально відремонтовані ще 30 — в межах вулиць Багірова та Гостомельське шосе.

В межах обласної програми «Відновлення приватних будинків» буде зведено за рахунок обласного бюджету 12 приватних будинків замість повністю зруйнованих. Крім того, за Програмою відбудови приватного сектору буде відбудовано за рахунок субвенції з обласного бюджету та місцевого бюджету 31 приватний будинок в межах вулиць Багірова та Гостомельське шосе.

Станом на вересень 2023 року вже відновлено 407 багатоповерхових будинків на загальну суму 381,2 млн грн за рахунок Резервного фонду державного бюджету, обласної субвенції, міжнародних партнерів та благодійних організацій.

Демонтовано  17 багатоквартирних і 146 приватних будинків за підтримки ПРООН та майже 50 за рахунок місцевого бюджету та силами УЖКГ «Ірпінь».

По 7-ми багатоквартирних будинках вже тривають капітальні ремонти в межах UNITED24. Ще 48 —  подані на держпрограму «Фонду ліквідації наслідків збройної агресії», по 21 завершуються тендери з визначення підрядників капремонтів.



Джерело: ITV